ABD'deki olası aktör grevleri, GTA 6'nın geleceğini tehlikeye sokabilir mi?

Take-Two Interactive’in CEO’su Strauss Zelnick, ABD'deki olası aktör grevlerinin GTA 6'nın geleceğini tehlikeye sokup sokmayacağı sorusuna oldukça iyimser bir cevap verdi.

ABD'deki olası aktör grevleri, GTA 6'nın geleceğini tehlikeye sokabilir mi?

Rockstar Games’in ana şirketi Take-Two Interactive’in CEO’su Strauss Zelnick, video oyunu aktörlerinin grev yapması durumunda sıradaki Grand Theft Auto oyununun (şimdilik topluluk tarafından GTA 6 olarak adlandırılıyor) bu durumdan “tamamen korunmuş olacağını” söyledi.

BBC tarafından da bildirildiği üzere, ABD’deki Sinema Oyuncuları Birliği - Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA), Sinema Filmleri ve TV Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile geçici bir anlaşmaya vararak Hollywood’daki grev eylemini sona erdirdi. Ancak SAG-AFTRA, Eylül ayında yapılan bir oylama ile üyelerin video oyunlarına ilişkin çalışmalarını kapsayan İnteraktif Medya Anlaşması’na yönelik grev yapmasına izin vermişti. Görüşülen konular arasında maaşlar ve yapay zeka kullanımına ilişkin korumalar yer alıyor ancak bir grevin gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmiyor.

VGC’nin bildirdiği üzere, 8 Kasım tarihindeki Take-Two gelir duyurusu sırasında Zelnick’e, ses ve hareket yakalama (mocap) aktörlerinin grevinin bir sonraki GTA oyununun yapımını yavaşlatıp yavaşlatmayacağı ve Rockstar’ın “aktörlerin potansiyel bir grev sırasında çalışmasına olanak sağlayacak iş sözleşmeleri” olup olmadığı soruldu.

Zelnick, bu soruya yanıt vererek “Müzakerelerin gelecek hafta devam etmesi bekleniyor. İyimseriz, tüm yeteneklerimize büyük değer veriyoruz, mükemmel iş ilişkilerine değer veriyoruz ve herkese iyi hizmet edecek bir anlaşmaya varmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi ve ekledi: “Benim yaklaşımım her zaman bu oldu. Kariyerimdeki her eğlence endüstrisi çalışan müzakeresine katıldım ve her zaman gayet iyi sonuç verdi. Ancak iyi sonuçlanmamaları durumunda tamamen korunuyoruz.

GTA 6 ilk fragman Aralık ayında geliyor

Geçtiğimiz gün, sıradaki GTA oyununun ilk fragmanının “Aralık ayı başlarında” yayınlanacağı Rockstar Games tarafından resmi olarak doğrulandı ve oyunun ne zaman yayınlanacağına dair 21 aydır süren spekülasyonlara son verildi. Muhtemelen yakın gelecekteki en heyecan verici oyunlardan biri olan serinin yeni üyesinin artık hayranlar tarafından çok daha yakından takip edildiği kesin.