GTA VI hacker'ının oyundan sızdırdığı görüntüleri nasıl çaldığına inanamayacaksınız

Lapsus$ adlı bilgisayar korsanlığı grubunun bir üyesi olan Arion Kurtaj'ın, GTA VI görüntülerini nasıl çaldığını öğrendiğinizde "yok artık" diyeceksiniz. Dahası genç hacker, tüm bunları yetkililerin onu yerleştirdiği otel odasından yapmış.

GTA VI hacker'ının sızdırdığı görüntüleri nasıl çaldığına inanamayacaksınız

Filmlerde gördüğümüz hacker'lar, genellikle önünde bir dizi son teknoloji ürünü ekran ve sistem bulunan büyük bir masada oturur. Peki ama gerçek hayatta durum bu mu?

Merakla beklenen Grand Theft Auto VI gibi henüz yayınlanmamış bir oyundan klipler çalıp sızdırmak için tek ihtiyacınız olanın bir Amazon Fire TV çubuğu, akıllı telefon, klavye ve fare olduğunu duymak muhtemelen sizin için de şaşırtıcı olacaktır. BBC News'in haberine göre, Lapsus$ adlı bilgisayar korsanlığı grubunun bir üyesi olan Arion Kurtaj, NVIDIA'yı hacklediği iddiasıyla kefaletle serbest bırakıldığı sırada tam da bunu yaptı.

18 yaşındaki genç, GTA VI'yı geliştiren Rockstar Games'e sızdı ve şirketin Slack kanalında kendisini "saldırgan" olarak duyuracak kadar ileri gitti. Suç mahalli ise yetkililerin onu yerleştirdiği İngiltere'deki bir Travelodge oteliydi.

Kurtaj, bilgisayar korsanlarının kendisi ve ailesi hakkında ayrıntılı bilgileri internette yayınlaması ve güvenliğini tehlikeye atmasının ardından otele yerleştirildi. Oradayken internet erişimine izin verilmedi, ancak bunu aşmak için Fire TV Stick'i kullandı.

Kurtaj'ın yasadışı eyleminin diğer ayrıntıları, yedi hafta süren duruşmanın ardından Rockstar, neobank Revolut ve Uber'i hack'lemekten suçlu bulunmasıyla ortaya çıktı. 17 yaşındaki bir çocuk da suçlu bulundu ancak Kurtaj'ın aksine kefaletle serbest bırakıldı. Her iki kişi de otistik ve psikiyatristler bu kişilerin yargılanmaya uygun olmadığına karar verdi. Bu da jürinin sadece suçların işlendiğine inanıp inanmadıklarını değerlendirdiği anlamına geliyordu, suç işleme niyetiyle yapılıp yapılmadıklarını değil.

Lapsus$'un çoğunlukla Brezilya ve Birleşik Krallık'tan gençlerden oluştuğuna inanılıyor. Kurtaj ve adı açıklanmayan 17 yaşındaki genç, Birleşik Krallık'ta tutuklanan yedi üyeden ikisi. Lapsus$'un 2021 ve 2022 yılları arasında Samsung, T-Mobile ve Microsoft'u da hacklediği iddia ediliyor. Grup fidye talep etmiş olsa da bu açıklardan ne kadar kazanç elde ettiği belli değil.