ABD'den HTC 10 için kötü haber!

Samsung ve Apple'ın artık iyice domine ettiği akıllı telefon pazarında, HTC'nin amiral gemisi cebi HTC 10 için pek de iyi sayılmayacak bir haber geldi

HTC 10 için sürpriz karar!

Mobil teknolojinin iki dev ismi Samsung ve Apple akıllı telefon pazarı açısından rakiplerine büyük bir fark atmaya başladı. Bu durumun en çarpıcı örneklerinden birisini ABD'deki akıllı telefon pazarına dair en yeni veriler oluşturuyor. Zira iki firmanın gerçekleştirdiği satışların toplamı ABD'deki akıllı telefon pazarının yarısından fazlasına karşılık geliyor. Daha da çarpıcı olan ise iki firmanın endüstrideki karlılığın neredeyse tamamını elde etmesi.

Bu iki devi geçtiğimiz yıllarda yakalamaya en çok yaklaşan LG'nin dışında başka hiçbir firma iki haneli pazar payına bile ulaşabilen bir başarı gösteremedi. Diğer yandan Tayvanlı firma HTC, ABD akıllı telefon pazarında kısa bir süreliğine zirveye yerleşse de, Apple ve Samsung'un etkisine daha fazla dayanamadı.

Son yıllarda en iyiler listesinde kalmak için büyük bir mücadele veren HTC için asıl zor günler ise bundan sonra başlayacak gibi duruyor. Zira 9to5Google'da yer alan habere göre ünlü GSM operatörü T-Mobile, HTC 10 amiral gemisi modelinin satışını durdurduğunu açıkladı. HTC'nin bu en yeni ve en iddialı cihazının satışa çıkmasının üzerinden henüz iki buçuk ay geçtiğini düşünürsek bu kararın Tayvanlı akıllı telefon üreticisi için bir hayli zorlayıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları