AB’de MiCA İçin Geri Sayım Resmen Başladı

Kripto sektörü için dönüm noktası olarak görülen Avrupa Birliği’nin düzenlemesi MiCA, Resmi Gazete’de yayınlandı.

AB’de MiCA İçin Geri Sayım Resmen Başladı

Kripto sektörü için dönüm noktası olarak görülen Avrupa Birliği’nin düzenlemesi MiCA, Resmi Gazete’de yayınlandı. Düzenlemenin ana hatları 30 Haziran itibarıyla yürürlüğe girecek. Kripto yasası, tam anlamıyla ise 30 Aralık’ta uygulamaya alınacak. Bu çerçevede kripto şirketlerine lisans zorunluluğu getirilecek.

Avrupa Birliği‘nin kripto yasa tasarısı (MiCA), Resmi Gazetesi’de (OJEU) yayınlandı. Böylece kripto tasarısının yürürlüğe girmesi için geri sayım başladı. Kripto düzenlemesinin ana hatları 30 Haziran’da yürürlüğe girecek. MiCA kapsamında kripto şirketlerine lisanslama zorunluluğu getirilecek. Kripto cüzdanı sağlayıcıları fon transferleri için müşterilerini tanımlamaları gerekecek. Stablecoin şirketleri de düzenleme kapsamına alınacak.

200 sayfalık düzenlemenin bazı hükümleri 30 Haziran’da yürürlüğe girecek. Uygulanması ise 30 Aralık 2024’te başlayacak. MiCA düzenlemesinin ana hatları geçen yılın haziran ayında kabul edilmişti. Avrupa Parlamentosu’ndaki oylama ise teknik düzenlemeler nedeniyle iki kere ertelenmişti.

MiCA ile Avrupa Birliği, kripto varlık lisanslama rejimine sahip en büyük yargı bölgesi olmuştu. Düzenleme için Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi ile Avrupa Bankacılık Otoritesi gibi kurumlar çalışmalara başlamıştı. MiCA çerçevesinde şirketler, üye ülkelerin herhangi birine lisans başvurusu yapabilecek. Stablecoin şirketlerine teminat zorunluluğu ve faiz yasağı gelecek. Şirketlerin, banka gibi davranmasının önüne geçilecek.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.