Aboneler, Netflix'in fiyatları bir kez daha yükseltmesi halinde platformu terk edebilir

Netflix'in ardı ardına yaptığı zamlar, abonelerini giderek daha fazla kızdırıyor. Pek çok abone, yeni bir fiyat artışı daha yapılırsa platformu terk edeceklerini söylüyor.

Aboneler, Netflix'in fiyatları bir kez daha yükseltmesi halinde platformu terk edebilir

Netflix’in son dönemde ardı ardına yaptığı fiyat artışları, akış hizmetinin müşterileri tarafından artık öfkeyle karşılanıyor. Ama ne yazık ki Netflix bir kez daha fiyat arttıracak gibi gözüküyor.

Birkaç gün önce Wall Street Journal tarafından bildirilen bir haberde, Netflix’in Hollywood oyuncularının grevinin sona ermesinden (aktörler ve stüdyolar arasındaki görüşmelerin sona erdiği gerçeğine dayanarak bu pek yakında gerçekleşecek gibi görünmüyor) birkaç ay sonra yeni bir fiyat artışı yapacağı söyleniyordu. Ancak kaynaklar, Netflix’in artık ABD ve Kanada başta olmak üzere dünya çapında birçok pazarda fiyatları daha önce artırmayı düşündüğünü iddia ediyor.

CivicScience’ın ABD ve Porto Riko’da 4.000’den fazla yetişkinin katıldığı yeni bir araştırması Netflix için iyi bir gelecek çizmiyor. CivicScience araştırması, başka bir zam yapılması durumunda abonelerin %39’unun aboneliklerini iptal edeceklerini söylüyor.

Enflasyon da hizmet için bir başka sorun yaratıyor. CivicScience’ın belirttiğine göre devam eden aylık takip, Ocak ayındaki %28’e göre artan bir şekilde ABD’li yetişkinlerin %33’ünün akış hizmeti abonelik harcamalarını düşürdüğünü veya azaltmayı planladığını gösteriyor.