Afganistan’da 16 Kripto Borsası Kapatıldı

Afganistan merkez bankasının sorunları ve dolandırıcılığı gerekçe göstererek kripto para ticaretinin durdurulması talimatı sonrasında polis borsalara baskın düzenledi.

Afganistan’da 16 Kripto Borsası Kapatıldı

Afganistan kripto para borsaları üzerinde yeni bir yaptırım kararı aldı. Afganistan merkez bankasının sorunları ve dolandırıcılığı gerekçe göstererek kripto para ticaretinin durdurulması talimatı sonrasında polis borsalara baskın düzenledi.

Kripto para birimleri dünya genelinde benimsenmeye devam ederken bazı devletler kriptoya karşı bir tutum sergiliyor. Afganistan merkez baklasının dolandırıcılıkları ve sorunları gerekçe göstererek kripto para ticaretinin durdurulması gerektiğini belirtmesinin ardından yetkililerin kripto para borsalarının ofislerini kapattığını ve personelleri tutukladığı bildirildi. Ülkede faaliyet gösteren bağımsız yerel medya kuruluşu Ariana News haberine göre, Afganistan polis gücü geçen hafta ülkenin batısındaki Herat eyaletinde 16 kripto para borsasını kapattı. Kolluk kuvvetleri platformları kapatmasının yanında çalışanları da tutukladı.

Kolluk kuvvetlerinin bu hamlesi, Afganistan merkez bankası tarafından yapılan kripto para ticaretinin pek çok soruna yol açtığı ve kişileri dolandırdığını belirten bir açıklamasının ardından geldi. Bu yılın başlarında çok sayıda habere göre sakinlerin ağır ABD yaptırımlarından kaçınması ve Taliban’ın yönetimi devralmasının ardından çökmekte olan bir ekonomide tasarruflarını korumanın yollarını aradığı için ülkedeki kripto para birimlerine olan talebin arttığı belirtildi. Son olarak haziran ayında Taliban yönetimi ülkedeki tüm döviz ticaretini yasaklayarak, ekonomi üzerindeki baskılarını artırdı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.