Akıllı saatleri neden seviyoruz?

Akıllı saatler, son dönemde büyük ilgi görüyor. Peki ama bu cihazları neden bu kadar seviyoruz? Uzmanların ilginç bir tahmini var...

Akıllı saatleri neden seviyoruz?

Akıllı saatlerin bu derece ilgi görmesinin arkasında, kimsenin aslında fark etmediği, ilginç bir sebep bulunmakta; en azından uzmanların iddiası bu yönde: İnsanların karşısında telefon çıkartarak kaba gözükmemek.

Örneğin bir toplantı sırasında telefonunuzu çıkarmadan, sadece gözünüzü kaydırarak saate bakabilmeniz, oldukça büyük bir avantaj olarak gözükmekte. Akıllı saat sahiplerinin, genellikle, konuşmalar sırasında telefonlarını çıkartarak masaya koymak istemedikleri biliniyor. Bu sayede, karşı tarafa daha saygılı görünüldüğü düşünülüyor.

Artık toplantılarda insanların dizüstü bilgisayarlarını önlerine koyup, bilgisayarların üzerinden konuştuğu, telefonların masaya koyulup en azından beş dakikada bir kez kontrol edildiği bir dönem içerisinde bulunmaktayız. İnsan iletişimindeki bu değişimler de, insanların karşılarındaki kişilere karşı daha dikkatli davranmalarını gerektiriyor. İşte bu durum, akıllı saatlere bir kat daha fazla önem yüklüyor.

Okuyucu Yorumları