Akıllı telefonlar oyunların geleceğidir!

Epic CEO'su Sweeney, akıllı telefonların oyun sektörünün geleceği olduğunu söyledi...

Telefonlar, oyunların geleceği!

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, mobil oyunların artık konsol oyunları ile rekabete girebildiklerini ve endüstri genelinde firmaların, telefonların potansiyellerinden faydalanmadıklarını düşünüyor. Business Insider ile konuşan Sweeney, "konsol" ve "mobil" oyunların arasındaki farklılaştırmayı kötüleyerek, mobil oyunların dağıtımcıların bu oyunları "mobil deneyim için basitleştirilmiş farklı bir oyun" olarak gördüklerini söyledi. Oyun piyasasının bölünmüş olduğunu belirten yönetici, Fortnite gibi aksiyon oyunlarının konsollarda öne çıktığını ve mobil oyunların bulmacalar tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Angry Birds 2 ve Candy Crush Saga gibi oyunların en fazla kazanan mobil oyunlar arasında olması da bunu destekliyor gibi gözüküyor ama Sweeney, platform kararlarının ve tür algısının "abartıldığını" düşünüyor.

GDC 2019'da Epic, geliştiricilerin oyunlarına platformlar arası oyun özelliğini eklemelerine imkan tanıyan Epic Online Service'i sundu. Bu ürün, firmanın Android ve iOS cihazlarının yanı sıra konsollarla da oynama şansı tanıyan Fortnite Mobile ile gösterdiği başarıdan ilham almaktaydı.

Fortnite'ın pek çok şey için öncü olduğunu düşündüğünü söyleyen Sweeney, platformlar arası deneyimin endüstri genelinde pek çok firmanın hâlâ faydalanmadıkları bir şey olduğunu belirtti.

Fortnite'ın yakın bir rakibi olan PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), şu anda Android ve iOS arasında oyun imkanı sunsa da bu denkleme konsollar dahil değil.

Sweeney oyun endüstrisinin mobil oyunlara yeterince hızlı destek vermediğinden yakınsa da, mobil donanımların rekabetçi oyunlar için hâlâ iyi bir konumda olmadığı gibi büyük bir soruna değinmiyor.

Snapdragon 855 gibi en hızlı mobil çipsetleri bile hâlâ bir konsolun veya üst seviye PC'nin dahili teknolojilerine yaklaşamıyor.

Dahası, bir oyunu fare ve klavye veya bir konsol kontrol koluyla oynamak ile bir telefon veya tablet üzerinde oynama üzerinde ciddi farklar bulunuyor (parmaklarınızın ekranı kapatabilmesi gibi) ve batarya ömrü de uzun süreli oyun oynamaya genel olarak izin vermiyor. Her ne kadar Razer Phone 2 veya Asus ROG gibi oyunlar için mükemmel olması adına tasarlanan telefonlar olsa da, diğer oyun cihazları ile rekabet edebilecek donanımların sunulması için hâlâ bir süre beklememiz gerekiyor...

Okuyucu Yorumları