Akıllı Telefonlarda Oyun Oynayanların Tercihleri

Akıllı telefonlarda oyun oynayanların tercihleri neler?

Mobil oyuncularda artış var

Günümüzde dijital eğlence dünyasında güçlü bir trend öne çıkıyor: Sinema filmlerinden oyunlara kadar geniş bir alanda uygulaması olan Sanal Gerçeklik mobil oyunların geleceğini şekillendiriyor. Artık oyun cihazı üreticileri bu alanda artan talebi karşılayabilmek için ellerini çabuk tutmak ve yeni inovasyonlar yaratmak durumundalar.

Video izlemek ya da internette dolaşmak gibi diğer akıllı telefon kullanım alışkanlıklarıyla karşılaştırıldığında oyunlar çok farklı özellikler gerektiriyor. Burada gerçek zamanlı iletişim gibi yeni bir olgu var ve oyun oynanırken sistemin gecikme gibi bir lüksü yok. Özellikle hedefe ulaşmak için başka oyuncularla yarışmaktaysanız bağlantınızda yarım saniyelik bir kopukluk dahi oyununuzu sekteye uğratabiliyor. Bu nedenle cihazınızın işlemcisinin, yüklü grafikler içeren oyunları yavaşlamadan sürdürecek ve sık sık FPS (saniyede çerçeve) kaybına neden olmayacak kadar iyi olması gerekiyor.

Klasikleşmiş oyunların oyun platformlarına gelmesiyle birlikte bulut üzerinden oynanan oyunlar hızlı bir yükseliş içinde. Dolayısıyla yalnızca daha uzun oyun süreleri ve daha az indirme süreleri için değil, oyun deneyimini bir üst seviyeye çıkarmak için de akıllı telefonlarda spesifik özelliklere yönelik talepler hızlı bir yükselişe geçmiş durumda.

Araştırmalara göre global ölçekte oyunların yarısından fazlası, yani yüzde 54'ü mobil cihazlar ve akıllı telefonlarda oynanmakta. Bu oranın 2021'de yüzde 59'a çıkacağı öngörülüyor.

Akıllı Telefonlarda Oyun Oynayanların Tercihleri

Teknik yönden oyunlar için gerekli gücü sağlayan Galaxy S10 serisi pek çok açıdan üst seviye oyun performansı için ideal platformlardan biri. Yapay Zeka tabanlı bir Akıllı Performans Ayarlayıcıya sahip olması oyun oynama alışkanlıklarını analiz ederken, özellikle Galaxy S10+'ın performans açısından sergilediği istikrar da oyuncular için önemli.

Galaxy S10 serisinin tüm versiyonları, mevcut ve yıl içinde piyasaya çıkacak diğer 64-bit oyunları destekleyecek ilk Android cihazları olma özelliğini taşıyor. Bu sayede yoğun grafikli 64-bit oyunları oynarken bataryanın hızlı boşalmasına engel olunurken, öte yandan termal yönetim anlamında da mobil oyun oynayanlara destek sağlanıyor.

Kuşkusuz mobil oyun tutkunlarının sayısındaki artış akıllı telefonlarda, yüksek video ve ses kalitesi gibi spesifik özelliklere olan talebi de artırıyor. Galaxy S10+'ın 6.4 inç boyutunda yüksek çözünürlüklü sonsuz ekranı, canlı renkleriyle oyunlarda keyifli bir atmosfer sağlarken, öte yandan telefonda yer alan Dolby Atmos desteği ile beraber zengin bir ses performansı da sağlanıyor.

Okuyucu Yorumları