Samsung, 2023 ve 2024'ün telefonlarında kamera devrimi yapmaya hazırlanıyor

Samsung'un yaklaşan kamera sensörleri, 2023 ve 2024'ün akıllı telefonlarının video kalitesini büyük ölçüde artıracak...

Samsung, 2023 ve 2024'ün telefonlarında kamera devrimi yapacak

Samsung, yeni nesil ISOCELL kamera sensörleri ile özellikle video kalitesi açısından büyük iyileştirmeler getirmeyi planlıyor. Kameranın saniyede bir kare yerine en az 30 kare yakalaması gerektiğinden video çekmek, fotoğraf çekmekten çok daha zor. Şirket bunu nasıl yapmayı planladığını, resmi blog gönderisinde açıkladı.

Çoklu çerçeve ve çoklu pozlama (HDR) işleme, en az iki kare (düşük poz ve yüksek poz) yakalayarak ve bunları daha iyi dinamik aralık için birleştirerek durağan görüntüleri büyük ölçüde iyileştiriyor. 30 fps'lik bir video için en az 60 kare yakalanması gerekiyor. Bu, kamera sensörüne, ISP'ye ve belleğe büyük bir yük bindirerek daha yüksek güç tüketimi ve sıcaklığa neden oluyor.

Samsung, ışık hassasiyetini, parlaklık aralığını, dinamik aralığı ve derinlik algılamayı geliştirerek video kalitesini iyileştirmeyi planlıyor. Piksellerin renk filtreleri arasındaki optik duvar için yenilikçi, yüksek kırılmaya sahip bir nano yapı geliştirildi. Güney Koreli firma buna Nano-Photonics Color Routing adını veriyor ve 2024'te ISOCELL kameralara getireceğini açıklıyor.

Videoların dinamik aralığını iyileştirmek için Samsung, sensör içi, tek pozlamalı HDR teknolojisine sahip akıllı telefon kamera sensörlerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak şirket bunun yeterli olmadığını söylüyor. Samsung, videolarda çok daha geniş bir dinamik aralık için 16-bit HDR'ye sahip kamera sensörlerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bu geliştirmelerle, akıllı telefonlarla çekilen fotoğraf ve videolarda kalite gözle görünür ölçüde artacak. Yeni teknolojilerin 2023 - 2024 yıllarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Galaxy S24 ve Galaxy S25’in bu teknolojileri kullanan ilk telefonlar olacağı düşünülüyor.