Akyumen Hawk, Samsung'un Yapamadığını Yapabilir

Daha önce Samsung ve Sharp gibi devlerin denediği ama başarılı olamadığı bu ilginç fikir, şimdi bu telefonda tekrar hayata geçiyor!

Samsung'un yapamadığını bu cep yapabilir

Geçtiğimiz yıllar içerisinde akıllı telefonların içine video projektörü yerleştirmek için bazı denemeler yapılmıştı ancak bunların tamamı başarısız olmuştu. Şimdi ise yeni bir Silikon Vadisi firması, doğru formülü bulduğunu düşünüyor ve müşterilerinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde sunulacak telefona sıcak bir karşılık vermeleri ümit ediyor.

Akyumen Hawk adlı telefon, 5.5 inçlik bir Android cihaz ve üst kısmında düşük profilli bir projektör bulunduruyor. 35 Lumen'lik projektör, normal aydınlatılmış bir odada 1 metreye kadar, daha loş aydınlatılmış bir odada ise 2.5 metreye kadar görüntü yansıtabiliyor.

Üretici Akyumen, telefonun sırrının saatlerce kullanımdan sonra bile soğuk kalabilen projektör olduğunu söylüyor. Barselona'da, MWC 2017'de yapılan gösterimde de telefon, en az 20 dakikalık bir kullanımdan sonra bile sadece biraz ısınarak çalışmaya devam ediyordu. Ayrıca bu soğuk projektörün yanı sıra telefonun pil ömrü de uzatılmış durumda.

İlk bakışta bu özellik oldukça dikkat çekici görünüyor ancak projektörler, telefona ağırlık, cüsse ve masraf ekliyor. Hawk akıllı telefonun prototipinde ise projektör çevresindeki alan birkaç milimetre çıkıntı yapmaktaydı ve telefonun ağırlığı, modern bir akıllı telefonun ağırlığına ancak yaklaşabiliyordu.

Telefonun içerisinde yer alan batarya ise 2.5 saatlik projeksiyon süresi sunmakta ve telefon standı ile eklenebilen bir güç kaynağı bu süreyi 5 saat daha uzatabiliyor.

Akyumen Hawk, Samsung'un Yapamadığını Yapabilir

Telefonun fiyatı ise 2017'nin üçüncü çeyreği içerisinde sunulduğu zaman 750 dolar olacak şekilde belirlenmiş. Bu fiyatlandırma, telefonu Apple ve Samsung gibi satıcıların üst seviye telefonları ile aynı dilime yerleştiriyor.

Projektör telefonlar daha önce denenmiş ve başarılı olamamıştı. Samsung, Beam telefonunu 2010 yılında Singapur'da sunmuş ve iki yıl sonra tekrar şansını denemişti. Her iki seferde de telefon piyasada büyük bir etki yaratmamıştı. Ayrıca Sharp'ın Robohon'u içerisinde de bir projektör bulunmaktaydı ve diğer pek çok firma da telefonlar için ek projektörler sunmuşlardı.

Belki de bu başarısızlığın sebebi, her ne kadar iyi bir fikir olsa da, sürekli olarak telefon ekranımızı bir yerlere yansıtma ihtiyacımızın, ekstra masraf ve boyuta karşılık gelecek kadar fazla olmaması. Ya da Akyumen haklıdır ve asıl problem, telefonun ısınması ve pil ömrünün düşük olmasıdır.Yakında göreceğiz...

Okuyucu Yorumları