Almanya "Reklam Engellemek Yasaldır" Dedi

Muhtemelen "yasa dışı" olduğunu zaten düşünmüyordunuz ama bir Alman mahkemesi, reklam engellemenin yasal olduğu sonucuna vardı.

"Reklam engellemek yasaldır"

Alman yüksek mahkemesi, ülkede reklam engellemeyi yasaklamak için açılan davayı reddetti. Avrupalı dev dağıtım şirketin Axel Springer, Adblock Plus'ın sahibi Eyeo'ya açtığı dava bir yıldan beri devam ediyordu. Springer, reklam engellemenin rekabet yasalarını çiğnediğini savundu, Adblock'un beyaz liste stratejisinin ise yasal olarak şüpheli olduğunu iddia etti.

Mahkeme yazılımın ve şirketin takip ettiği politikanın yasal olduğu sonucuna vardı ve aksini iddia eden önceki bir kararı geri çevirdi. AdBlock Plus'ın modern bir koruma yazılımı olmanın dışına çıktığına inanan dağıtımcılar, mahkemenin bu kararını hiç de hoş bulmayacaktır. Özellikle de reklamcıların bir miktar ödeme yaparak ABP kullanıcılarına reklam gösterebiliyor olması, bu tartışmanın henüz bitmediğine işaret ediyor.

Şirketin sahibi Ben Williams 2015'te bu iddiaları yalanlamış ve ABP müşterilerinin çoğunun böyle bir ücret ödemediğini söylemişti. BBC'ye konuşan Williams, "eğer bu gerçek olsaydı berbat bir haraççı olurdum," demişti. Marka daha önce birçok kez sadece davetsiz ve işgalci olmayan, kullanıcıların gizliliğine tehdit teşkil etmeyen reklamcıların beyaz listeye girebildiğini söylemişti.

Springer, bu davayı anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanırken, Adblock Plus ise Twitter hesabından zaferini bu GIF ile kutladı.

Okuyucu Yorumları