Amazon Kindle'ı indirim coşturdu!

E-kitap okuyucular tablet PC'ler karşısında tutunabilecek mi? İşte Amazon'un planları...

Kindle'ı indirim coşturdu!

Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, netbook, tablet PC, taşınabilir medya oynatıcılar, cep telefonları... Hayatımızda pek çok ekran var.

Bu elektronik ürünlerin ekranlarından kitap okumak göz yorucu olduğu için geliştirilen e-ink teknolojisi iyi bir çözüm. Bununla birlikte e-kitap okuyucu ürünler tek bir amaca yönelik. Tüketiciler yanlarında iPad veya benzeri bir genel kullanım amaçlı tablet taşımayı yeğliyorlar.

Geniş ekranlı cep telefonları da çeşitli uygulamalar ile kısa aralarla bir şeyler okumayı kolaylaştırıyor. İşte bu yüzden Amazon, yeni Kindle'ın fiyatını 139 dolara kadar düşürdü. Hatta yakında 99 dolar olacağı bile konuşuluyor. Amazon için önemli olan okutucuyu değil, onun üzerinden kitapları satmak.

Uzun vadede çok amaçlı tabletler bu okuyucuları öldürecek gibi görünüyor. Ancak düşük fiyat ve geniş bir online kitaplık sayesinde Amazon Kindle, e-kitap okuyucu kalabalığının içerisine hayatta kalma şansı en yüksek ürün olarak göze çarpıyor. Ancak ne yazık ki esas özelliği olan hizmetler, ABD ile sınırlı.

Okuyucu Yorumları