AMD, 16 Çekirdekli Threadripper İşlemcisini Tanıttı

AMD, üst segment masaüstü bilgisayarlar için 16 çekirdekli Threadripper işlemcisini tanıttı!

AMD'den 16 çekirdekli Threadripper!

Yenilenen CPU hattının Ryzen markası altında gerçekleştirdiği kritik ve teknik başarıyı sürdürmek isteyen AMD, işlemci pazarının en üst seviyesine ulaşmayı hedefleyen yeni bir dizi işlemci üzerinde çalışmaya devam ediyor. Threadripper olarak isimlendirilen yeni CPU'sunu tanıtan AMD, bu yeni işlemcisiyle "dünyanın en hızlı ultra-premium masaüstü sistemlerini" hedefliyor.

16 ve 32 çekirdekli bu yeni işlemciler, AMD'nin ileri teknoloji içeren masaüstü pazarında boy gösterecek ve Intel'in bu yıl ilerleyen bir tarihte gelmesi beklenen Core i9 serisiyle rekabet edecek. Tepe noktada 12 fiziksel çekirdek ve 24 iş parçacığı olarak gelmesi planlanan Core i9'lara kıyasla nasıl bir performans gösterecek hep birlikte göreceğiz.

12 ve 32 çekirdekli olarak geleceği söylenen Threadripper hakkında henüz çok fazla bilgi yok, ancak bu yılın yaz aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu da Theadripper ile ilgili daha fazla bilginin Computex 2017'de karşımıza çıkacağı anlamına geliyor. Ayrıca Threadriper serisinin, şu an tüketiciler için sunulan Ryzen 7'den bir adım önünde olacak Ryzen R9 markası altında piyasaya çıkabileceği de düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları