AMD, Devler Karşısında Hakkını Arıyor!

AMD, aralarında LG ve MediaTek gibi devlerin de bulunduğu şirketleri vuracak, önemli bir davaya imzasını attı!

AMD, devler karşısında hakkını arıyor!

Yakın zamanda Ryzen platformuyla adını Intel karşısında daha avantajlı konuma getirmeyi bilen AMD, şimdilik bunun mutluluğunu yaşıyor. Ancak can sıkan gelişmeler en beklemediğiniz anlarda gelir ve mutluluk dinlemez. Bilindiği gibi AMD, PC tarafında olduğu kadar konsol tarafına da hayat veriyor ve bunun neticesini de PlayStation ve Xbox platformlarında markayı görüyoruz. Bu alanlarda grafik donanımı liderliğini haklı olarak kaybetmek istemeyen AMD, bu nedenle şimdilerde davaya hazırlanıyor. Konu yine bir patent ihlali; ihlal eden firmalar ise, AMD'nin iddiasına göre LG ve birkaç şirket daha.

AMD'nin iddiasına göre, aralarında LG, MediaTek, Sigma Designs ve Vizio'nun bulunduğu şirketler, AMD'nin grafik donanımlarıyla ilgili patentleri ihlal eden ürün tasarımları yapıyor. Bu ürünlerin arasında telefon ve dizüstü bilgisayarlarda yer alan GPU olduğu gibi, benzer donanımlar televizyonlarda da kullanıyor. Bunu tespit ettiğini söyleyen AMD, bunun neticesinde çareyi ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (ITC) başvurmakta bulmuş.

En az 15 ay sürecek olan soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu. Eğer bunun neticesinde sonuç AMD'nin istediği gibi çıkarsa, söz konusu şirketler yüklü bir ceza alacak ve ilgili ürünleri piyasadan çekilecek. Ancak o zamana kadar raflarda yer almaya devam edecekler.

Okuyucu Yorumları