AMD Radeon VII Artık Mac'lerde!

AMD, Radeon VII ekran kartı ile Mac'lere geliyor. İşte detaylar...

AMD Radeon VII artık Mac'lerde!

AMD, NVIDIA'Nın GeForce RTX 2080 Ti ekran kartının yanında GPU performansıyla şu an tepede olmayabilir, ancak NVIDIA'nın karşısında önemli bir avantaj yakalamış durumda. Apple'ın NVIDIA donanımını kullanma konusundaki isteksizliğini iyi değerlendiren AMD, böylece Mac'lere göz kırpıyor.

Ortaya çıkan belgelere göre, AMD'nin Radeon VII ekran kartı, macOS Mojave 10.14.5 Beta 1 sürümünde görünüyor. Bu destek ile beraber Apple'ın Mac'lerinde görmeye başlayabileceğimiz Radeon VII, 7 nm mimarisine dayanıyor ve böylece selefine göre yüzde 25 oranında performans artışı gösteriyor.

Radeon Vega II'yi Mac'lerine rahatça güncelleyebilecek olan kullanıcılar, böylece ekstra performans sağlayabilecekler. Öte yandan bir parantez de AMD'nin "ışık izleme" noktasında NVIDIA olan rekabetine açalım.

Bilindiği gibi NVIDIA, GeForce RTX 2000 serisi ekran kartlarıyla Ray Tracing desteğini oyunculara getirdi ve böylece büyük ölçüde beğeni topladı. Ancak AMD'nin de bu konuda planları olduğunu biliyoruz. AMD'denin Ray Tracing desteği sunan modellerinin de gelecek yıl piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları