AMD Ryzen 5 İşlemciler Birkaç Ay İçinde Geliyor

AMD'nin yeni işlemci platformu Ryzen 7 yalnızca başlangıçtı, Ryzen 5 de yolda!

AMD Ryzen 5 yola çıktı, geliyor

AMD, geliştirilmesi dört yıl ve binlerce saat süren, kamuoyu tarafından merakla beklenen yüksek performanslı masaüstü işlemcisi AMD Ryzen'in ilk üç modelini kısa zaman önce dünya genelinde kullanıcılara sunmuştu. Piyasaya ilk olarak Ryzen 7 ile çıkan yeni platform, Ryzen 5 ile gelecek aylarda yola devam edecek.

2 Mart 2017 tarihinden itibaren satışa sunulan Ryzen işlemciler üç adet 8 çekirdekli Ryzen 7 modelinden oluşuyor. AMD 6 ve 4 çekirdekli Ryzen 5 işlemcilerini yılın ikinci çeyreğinde ve ana akım uygulamalara daha fazla performans sunması hedeflenen Ryzen 3 işlemcileri ise yıl içerisinde satışa sunmayı planlıyor. Bütün Ryzen işlemcileri yeni AM4 platformunu destekleyecek.

Ryzen 7 işlemcilerin yanında AMD, iki Ryzen 5 işlemcisinin de teknik özelliklerini duyurdu. Intel Core i5 7600K işlemcisinin karşısında konumlandırılan Ryzen 5 1600X gösterilen demoda çok izlekli işlemci testinde rakibinden %60 fazla performans gösteriyor.

AMR Ryzen 1600X, 6 çekirdekli yapıda ve 3.6 GHz taban frekans sağlıyor. İşlemcinin tavan noktada gücü ise 4.0 GHz. AMD Ryzen 1500X ise 4 çekirdekli yapıda. 3.5 GHz taban frekans değeri taşıyan işlemci, boost clock noktasında 3.7 GHz'e erişebiliyor.

Okuyucu Yorumları