AMD'den 3 yeni bomba daha patlıyor!

AMD'nin çok yakında karşımızda olacak yeni bombaları, resmi olarak tanıtıldı!

AMD'den 3 yeni bomba!

AMD, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Analiz Günü kapsamında üç yeni yonga setinin ilk sinyallerini verdi. Yeni tanıtılan yongalar; x86, ARM ve sunucu alanlarına yönelik hazırlanıyor. Şirket, önümüzdeki birkaç yıllık stratejisini tanıttığı bu yeni ürünleri üzerine kuruyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AMD Başkanı ve CEO'su Dr. Lisa Su, AMD olarak gelecek yıllarda karlı bir büyüme elde etmek için sınırları zorlayan başarılı ürünler geliştirerek, bunları müşterileriyle paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını ve bu misyonla yol almayı devam edeceklerini söyledi.

Zen

AMD'nin yeni x86 platformu için strateji geliştirdiği Zen, eş zamanlı çoklu işlem gücü, yüksek bant genişliği ve düşük önbellek gecikme süresiyle oldukça etkili ve yüksek performans içeren bir işlemci olarak kendini gösteriyor. 14 nm veya 16 nm'lik FinFET tasarımında geliştirilen Zen, yüzde 40'a kadar performans artışı kazandıracak. Ancak AMD tarafından işlemcinin çekirdek saat hızlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

K12 ve sunucu APU'su

Yine etkinlikte tanıtılan yonga setlerinden K12 ise, AMD'nin ARM işlemci bandında gelecek nesil ürünü olacak. 2017 yılında hazır olması düşünülen K12'nin ayrıntıları net olarak belli değil. Ancak 64 bit mimarisine dayalı olacağını biliyoruz. ARM sunuculara yüksek performans sunması planlanan K12'nin yanı sıra sunucu APU'larını da tanıtan AMD, yeni bellek mimarisi ve gelişmiş grafik performansı vadediyor.

Okuyucu Yorumları