AMD'den 7. nesil laptop işlemcileri

AMD, rakiplerini kıskandıracak hızdaki yeni işlemcilerini ve fazlasını ortaya çıkardı!

AMD'den yeni işlemciler!

AMD rakiplerini geride bırakacak yeni laptop işlemcilerini ortaya çıkardı. Intel'e uygun fiyatlı işlemcileriyle tanınan firma, yeni ürünleriyle performans farkını kapatmak istiyor.

AMD tutkunlarının beklediği işlemciler

Tayvan'daki Computex fuarında tanıtılan yeni üst seviye FX işlemciler, AMD'nin önceki nesil laptop işlemcilerine göre yüzde 56 daha hızlıyken giriş seviyesi yongalar, son nesle göre yüzde 52 daha hızlılar. Intel'in en hızlı Core i7 mobil yongasıyla karşılaştırıldığında ise AMD FX, yüzde 53 daha hızlı grafikler ve yüzde 51 daha yüksek hesaplama performansı sunuyor.

AMD'den 7. nesil laptop işlemcileri

Yeni üst seviye FX işlemciler, AMD'ye göre son nesle kıyasla yüzde 12 daha az güç tüketirken en yeni A9 işlemciler, 1080p video çalarken yüzde 41 daha az güç tüketiyor. A9, A6 ve E2'ye eklenen "Excavator" çekirdekleri, HD video yürütme işlemlerinde daha yüksek verimlilik sağlıyor. AMD, yeni üretim teknolojisinin işlemcilerde daha yüksek saat hızlarına ulaşmaya da olanak tanıdığını söylüyor. Üst seviye FX 9830P, 3GHz taban hızına (maksimum 3,7GHz) sahipken E2-9010 2GHz (2,2GHz'ye kadar) hızında çalışıyor. Intel Core i3'e rakip olarak gösterilen yeni A9 yongası ise i3-6100U'ya kıyasla 1,5GHz daha hızlanabiliyor.

AMD, muhtemelen tek başına alamayacağınız işlemcilerinin fiyatlarından bahsetmese de, işlemcilerin Dell, HP, ASUS ve Lenovo'nun yeni sistem tasarımlarında kullanılmaya başlandığı bilgisini veriyor.

Zen "Summit Ridge" işlemci bu sene geliyor

Zen

Intel'in Apollo Lake işlemcilerine karşılık gelecek olan AMD'nin yüksek performanslı işlemcisi Zen, 2016 sonlarında gelecek. Firmanın CEO'su Lisa Su tarafından yapılan açıklamaya göre Zen işlemciler, üçüncü çeyrekte kullanıma sunulmaya başlanacak. AMD'nin üzerine büyük planlar kurduğu Zen, 8 çekirdeğe, 16 thread'e sahip ve hesaplama gücünde yüzde 40 artış vadediyor.

VR'a hazır Radeon RX480 GPU

VR'a hazır Radeon RX480 GPU
Görsel: Engadget

AMD, sıradaki Polaris grafik işlemcileriyle sadece en üst seviye oyun tutkunlarını memnun etmeyecek. Firma, 199 dolarlık yeni Radeon RX480 ekran kartıyla 5 teraflop işlem gücü sunuyor, böylece Nvidia'nın 6 teraflopu 380 dolara sunan GTX 1070'ine ve 9 teraflopluk, 600 dolarlık üst seviye GTX 1080'ine ciddi bir rakip haline geliyor. Kağıt üzerinde inanılmaz bir değere sahip yeni kart, sanal gerçekliği herkese ulaştırmayı amaçlıyor.

AMD'nin yeni RX480 mimarisini kullanan RX480, 4GB ve 8GB bellek yapılandırmalarıyla geliyor ve AMD'nin frame rate'leri düzeltmeye yarayan Freesync teknolojisini desteklerken, DisplayPort 1.3/1.4 destekli HDR oyun desteğini sunuyor. AMD, 199 dolarlık VR yeteneklerine sahip bir kart sunarak VR'ın giriş fiyatını önemli ölçüde düşürmüş olacak. Test etmek için sabırsızlandığımız RX480, 29 Temmuz'da raflardaki yerini alacak.

Okuyucu Yorumları