AMD'den bir kötü haber daha!

Bir türlü eski parlak günlerine dönemeyen AMD'den bir kötü haber daha geldi!

AMD'den bir kötü haber daha!

Finansal açıdan sorunlar yaşayan AMD, yeni bir kemer sıkma planını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Temmuz ayında sunulan gelir raporunun yarattığı tablonun ardından, AMD'de bazı değişikliklerin olmasını beklememiz söylenmişti ancak bu değişiklikler hakkında bir ipucu verilmemekteydi. Ancak bu değişiklerin arasında nelerin bulanacağını tahmin etmek pek zor değil. AMD, geçtiğimiz yıl içerisinde iş gücünü yüzde 8 düşürmüştü ve şimdi, yaptığı açıklamada, daha da fazlasının yolda olduğunu belirtti.

US Securities and Exchange Commission'a yapılan bir başvuruda AMD, yaklaşık olarak 9.700 çalışanının yüzde 5'i ile daha yollarını ayırmayı planladığını ilan etti. Bu yeni işten çıkarmaların büyük bir kısmı da 2016 finansal yılı içerisinde gerçekleşecek.

Ayrıca bazı gayrimenkul yatırımlarının da güçlendirilmesinin planlandığı belirtilmekte ancak bu binaların nerelerde olacağı veya kaç adet olduğu henüz açıklanmış değil.

Firmanın ABD düzenleyicilerine belirttiğine göre yeniden yapılanma ve işten çıkarma bedellerinin sonucu olarak 42 milyon dolar masraf beklenmekte ve bunun büyük bir kısmı, 2015 finansal yılının üçüncü çeyreğinde kaydedilecek. AMD'nin 3. çeyrek sonuçlarını bu ay duyurması bekleniyor ancak kesinleşmiş bir tarih bulunmamakta.

Ancak AMD'nin geri dönüşü için bunun daha fazlası gerekmekte. Firma, en son açıklanan ve 27 Haziranda sona eren çeyrekte 181 milyon dolar kaybetmiş durumda ve onun öncesindeki üç ayda da 180 milyon dolar kaybetmişti.

Okuyucu Yorumları