AMD'den Sanal Gerçeklik Şirketini Satın Aldı!

AMD, sanal gerçeklikte "devrim" parolasıyla bu firmayı kendisine kattı!

AMD'den büyük satın alma!

Sanal gerçeklik (VR) kuşkusuz şu an hemen her teknoloji devinin bir şekilde yol haritası içinde kendine yer buluyor. Öte yandan buna arttırılmış gerçeklikle (AR) güçlendiren şirketler de var. AMD de bu konudaki yatırımlarına devam ediyor. Bilindiği üzere şirket geçtiğimiz yıl AMD Sulon Q VR sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtmıştı. Şimdi de sanal gerçeklik oyununda "devrim" parolasıyla iddialı Nitero'yu satın alan AMD, bu yıl yaptığı büyük sıçramasının mesafesini uzatmaya devam ediyor.

AMD'den Sanal Gerçeklik Şirketini Satın Aldı!

Kablosuz VR çözümlerinde uzmanlaşmış bir firma olan Nitero, sanal gerçeklik teknolojisinde en büyük engellerden biri olan kabloları ortadan kaldırmaya kendini adamış. 60GHz'lik kablosuz iletişim ağı üzerinde çalışan şirket, Beamforming (hedef odaklı iletim) teknolojisi yoluyla düşük gecikmeli bir VR / AR performansı sağlamayı amaçlıyor. Bu noktada AMD'nin de teknoloji desteğini arkasına alacak olan Nitero, bu sayede kablosuz VR teknolojisi konusunda önemli işlere imza atabilecek.

AMD'nin CTO'su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Papermaster, VR'ın yaygın olarak benimsenmesi için kablo gibi önemli bir engelin ortadan kaldırılması gerektiğini söylerken, yeni işbirliği neticesinde VR teknolojisini daha işlevsel hale getireceklerinin altını çizdi. Papermaster'ın, yüksek performanslı bilgi işlem ve grafik teknolojileri geliştirmek için uzun vadeli teknoloji yatırımları yapılmasının bir örneği olarak bahsettiği bu işbirliği, önümüzdeki dönemlerde heyecan verici sonuçlar almamızı sağlayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları