2007'den beri ilk kez oluyor: Her iki kişiden biri artık iPhone kullanıyor

2007 yılından beri ilk defa oldu: ABD’deki tüm cep telefonu kullanıcılarının yarısı artık iPhone kullanıyor.

Her iki kişiden biri iPhone kullanıyor

Samsung dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi unvanını korurken Apple, iPhone ile ABD pazarında Koreli teknoloji devinden daha güçlü bir hakimiyete sahip. Ve şirket şimdi sadece Samsung'u değil, tüm Android telefonların toplam satışını geçti ve yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu, 2007 yılından beri ilk kez gerçekleşiyor.

Araştırma firması Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Apple’ın iPhone ile kazandığı cep telefonu pazar payı yüzde 50’yi aştı. Başka bir deyişle ABD'deki her iki kişiden biri iPhone kullanıyor.

Apple’ın bu pazar payı, “aktif kullanıcıları” kapsıyor. Yani sadece 2022’de satılan telefonları içermiyor. Bu yüzden kaç kişinin yeni, kaç kişinin eski iPhone’ları kullandığı bilinmiyor.

Bu gelişme, Apple için önemli bir kilometre taşı ve Samsung için bir uyarı işareti olarak değerlendiriliyor. ABD pazarında Apple’ı sırasıyla Samsung, Lenovo, Motorola ve diğer cep telefonu üreticileri takip ediyor.

Apple şimdi yeni iPhone 14 serisini pazara sürmeye hazırlanıyor. Samsung, yeni amiral gemisi ürünleri olan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modellerini piyasaya sürdü bile. Apple’ın bu yıl piyasaya dört farklı iPhone sürmesi bekleniyor. Tüm bu telefonların ekranlarının yüzde 80’inden fazlası Samsung tarafından üretilecek.