Android 15, Bluetooth konusunda büyük bir devrime imza atabilir

Google, Android 15 için Bluetooth Auracast'a çok benzeyen bir Bluetooth güncellemesine hazırlanıyor gibi görünüyor.

Android 15, Bluetooth konusunda büyük bir devrime imza atabilir

Eğer her şey Google’ın planlandığı gibi giderse, 2024 yılı Android 15’in yılı olacak ve işaretler, Android 14’ün halefinin Bluetooth konusunda önemli bir iyileştirme getireceğini gösteriyor.

Android Authority’den deneyimli kod araştırmacısı Mishaal Rahman’ın tespit ettiği üzere, Android 14’ün en son beta sürümünde, pek çok sefer ses paylaşımından bahsediliyor. Bu kod şimdilik gizli olsa da hazır ve kullanılmayı bekliyor gibi gözüküyor.

Kod, Android’de ses paylaşımını değiştirmek için bir anahtara, diğer kişilerin dinlemesine izin veren bir QR koduna, yakındaki ses akışlarının bir listesine ve dinlediğiniz Bluetooth cihazını değiştirmek için bir düğmeye sahip olduğunuz yeni bir sayfaya işaret ediyor. Başka bir deyişle, ses akışlarını etrafınızdaki insanlarla kablosuz olarak paylaşmanıza olanak tanıyan yeni Bluetooth LE Audio standardı Bluetooth Auracast ile büyük bir benzerlik taşıyor. Buna örnek olarak, otobüs yolculuğunda bir arkadaşınızla bir podcast paylaşmayı veya evdeyken başka biriyle senkronize bir albüm dinlemeyi düşünebilirsiniz.

Bluetooth Auracast’in akıllı yanı, normal eşleştirme sürecine dayanmayarak, birden fazla cihazda aynı anda birden fazla akışın yapılmasını çok daha kolay hale getirmesi. Teorik olarak sınırsız sayıda cihaz bu akışa bağlanabilir ve bu da onu bekleme salonlarında, spor salonlarında, barlarda, havalimanlarında ve daha fazla alanda kamuya açık yayınlar için uygun hale getiriyor.

Bluetooth Auracast bir süredir mevcuttu ancak kendisini destekleyen çok az ürün vardı. Eğer Android 15’te daha belirgin bir şekilde yer alırsa bu durum değişebilir.