Android, Apple'ı dünya çapında siliyor!

Android, dünyanın her yerinde, giderek artan biçimde egemenliğini ilan ediyor!

Android dünyayı ele geçirdi!

Android'in akıllı telefon pazarındaki payı son yıllarda ABD, Avrupa ve Çin gibi bölgelerde önemli bir artışa sahne oldu. Google'ın mobil işletim sistemi; Kantar Worldpanel ComTech tarafından yapılan bir araştırma sonucunda edinilen bilgilere göre, 2016'nın ilk çeyreğinde de bütün bölgelerdeki akıllı telefon pazarında yükselen bir grafik yakaladı.

ABD pazarında, Android'in geçtiğimiz yıla göre pazardaki payını yüzde 7.3 arttırarak yüzde 65.5'e ulaştığını görüyoruz. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'yı kapsayan Avrupa bölgesinde ise yüzde 7.1'lik bir artışla yüzde 75.6'lık bir paya ulaşılmış. Android'in halihazırda yüzde 77'yle en güçlü olduğu pazar Çin'deki artış oranı ise yüzde 5.9.

Apple tarafında ise tablo bu kadar güllük gülistanlık değil. Cupertinolu firmanın akıllı telefon pazarındaki payı neredeyse her bölgede bir yıl öncesine göre azalmış durumda. 2016'nın ilk çeyreğinde bir yıl öncesine göre ABD'de yüzde 4.9'luk bir düşüşle yüzde 31.6'ya, Avrupa'da yüzde 1.2'yle yüzde 18.9'a kadar gerileyen Apple, Çin'de de yüzde 5'lik bir düşüşle yüzde 21.1'lik bir paya gerilemiş durumda.

Okuyucu Yorumları