Android'i Windows'da denemenin 3 müthiş yolu!

Android uygulamalarını Windows'lu PC'nizde denemek, bu 3 araçla çok kolay!

Windows'da Android keyfi!

Android dünyasını keşfetmek için Android'le çalışan bir cihaz bulup denemeniz şart değil. Android uygulamalarını ve işletim sistemini Windows'lu bilgisayarınızda denemeniz de mümkün. İster satın almadan önce Android'i denemek isteyin, ister Windows'da Android'i çalıştırmak, size tanıtacağımız 3 uygulamayı mutlaka gözden geçirin.

BlueStacks: BlueStacks, tam bir Android sistemini size sunmuyor ancak belirli Android uygulamalarını çalıştırabiliyor. Belirli diyoruz, zira BlueStacks'da indirebileceğiniz uygulama sayısı kısıtlı. Ancak BlueStacks Cloud Connect uygulamasını cebinize yüklediğinizde uygulamalarınızı PC'niz ile cebiniz arasında eşitleyebiliyor ve inanılmaz bir işlevselliğe sahip oluyorsunuz.

BlueStacks, tam ekran olarak çalışıyor ancak Alt-Tab klavye kısayolunu kullanarak diğer Windows uygulamalarınıza geçiş yapabiliyorsunuz.

Uygulama indirebilmek için bir BlueStacks hesabına kaydolmanız veya programı Facebook ile bağlamanız gerekiyor. Menüde bulunan Get More Apps simgesine tıklayarak uygulama indirmeniz mümkün.

İndirin: BlueStacks

YouWave

YouWave

YouWave: 7 gün deneme süresi sunan program ile Android uygulamalarının nasıl çalıştığını tecrübe edebilirsiniz. Program size Android giriş ekranı ve uygulama menüsünden oluşan bir arayüz sunuyor.

YouWave çok sayıda uygulama ile gelmese de Amazon App Store veya AndAppStore'dan uygulama indirmeniz mümkün. Bunun için View menüsünden Online Content'i seçerek sunulan uygulama mağazalarına gözatabilirsiniz. Uygulamayı yüklediğinizde emülatörün uygulama menüsünde bu uygulamayı göreceksiniz.

İndirin: YouWave

Resmi Android Emülatörü

Resmi Android Emülatörü
Google'ın Android SDK'sı yoluyla en son Android sürümünü deneyin

Resmi Android Emülatörü: Google'ın sunduğu Android uygulama geliştirme seti, ücretsiz bir Android emülatörü ile geliyor. Ancak bu emülatör, geliştiricilere yönelik. Yine de Android'in son sürümü olan Android 4.0'ı denemek için harika bir fırsat sunuyor.

Başlamak için öncelikle Google'dan SDK Manager'ı yüklemeniz gerekiyor. Ardından onu çalıştırmalı ve Install düğmesine basarak gerekli yazılımı yüklemelisiniz.

İndirme tamamlandığında Tools menüsünü açın, Manage AVDs'i seçin. Şimdi New düğmesine basarak yeni bir sanal cihaz meydana getirin. Hedef olarak yüklü Android sürümünü seçin, sanal cihazınız için bir isim verin ve Create AVD'ye tıklayın.

Yeni sanal cihazı Device Manager penceresinde göreceksiniz. Bu cihazı seçin ve Start düğmesine basın. Launch'a tıklayarak Android emülatörünü çalıştırın. Emülatörün açılması biraz zaman alabilir.

Google'ın Android emülatörü, yazımızda tanıtmış olduğumuz YouWave veya BlueStacks kadar iyi çalışmasa da uygulama indirip yüklemenize izin veriyor. Uygulama bulmak için AndroidZoom gibi bir web sitesinden faydalanabilirsiniz.

İndirin: Android SDK

Google'ın Android SDK'sı yoluyla en son Android sürümünü deneyin

Okuyucu Yorumları