Android'in girdiği 6 ilginç yer!

Cep ve tabletleri adeta istila eden Android'in, bu cihazlara da girmeyi başardığını biliyor musunuz?

Android'in girmediği yer yok!

Android, 5 seneden uzun bir süredir piyasada ve onu etrafımızdaki ceplerin çoğunda yüklü görmek artık bizi şaşırtmıyor. Cep telefonu ve tabletlerde Android'i görmeye alışık olabiliriz, peki ama onunla çalışan bir buzdolabına hiç rastladınız mı? İşte sizi şaşırtacak Android'li cihazlar.

Android'li fırın

Dacor Discovery IQ, gerçekten de Android'le çalışan bir fırın, üstelik o kadar da yeni değil. Dacor'un web sitesine göre fırın 1GHz Samsung işlemci, 512MB DDR2 RAM ve Wi-Fi bağlantısına, 7 inç'lik bir dokunmatik ekrana ve stereo hoparlörlere sahip. Dacor Discovery IQ'nun üç farklı modeli var. En ucuz modelin fiyatı ise 4.500 dolar.

Android'in girdiği 6 ilginç yer!

Android'li buzdolabı

Fazladan 3.500 dolarınız varsa, buzdolabınızda bir Android saklayabilirsiniz. Samsung'un bu dört kapılı buzdolabı, kapılarından bir tanesinde 8 inç'lik bir ekran taşıyor. Bu ekran sayesinde fotoğraf görüntüleyebiliyor, not yazabiliyor, yemek tarifi bulabiliyor, takviminize ulaşabiliyor, "buzdolabınıza özel uygulamalar" yükleyebiliyorsunuz.

Android'li oyun konsolları ve fazlası

Android'li oyun konsolları ve fazlası

Android'li oyun konsolları

Android tabanlı oyun konsolları bir süredir piyasadalar, bu yüzden size o kadar da garip görünmeyebilirler. Ancak biraz düşündüğünüzde Android için alışılmadık bir yer olduğunu fark ediyorsunuz. OUYA ve GameStick, oldukça uygun fiyatlı ve taşınabilir konsollar. Yine de bu, çok iyi oldukları anlamına gelmiyor.

Android'li otomobiller

Bu seneki CES'te Google'ın yaptığı duyurulara bakacak olursak firma, Android'li panelleri birçok otomobile getirme konusunda kararlı. Üstelik yakın zamanda gerçekleşebilir. Android'le çalışan otomobil eğlence sistemleriyse zaten mevcut.

Android'in girdiği 6 ilginç yer!

Android'li çamaşır makinesi

CES'te birkaç sene önce tanıtılan Touch Revolution çamaşır/kurutma makinesi, dokunmatik ekranı sayesinde tüm ayarları kolayca yapmanıza izin veriyordu. Ne olduğu anlaşılmayan düğmeleri kullanmaktan bizleri kurtaran makine, işi bittiğinde bir SMS'le bizi uyarabiliyordu.

Android'in girdiği 6 ilginç yer!

Android'li kahve makinesi

Bu müthiş kahve makinesini evinize veya ofisinize sipariş etmeniz mümkün değil. Ancak gücünü Zipwhip'ten alan bu makine gerçek hayatta gerçekten de var. Size kahve yapması için ona bir kısa mesaj göndermeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları