Android cihazınızın kilit ekranı yakında reklamlarla dolabilir!

Yeni Android telefonların kilit ekranları bir anda reklamlarla dolarsa şaşırmayın...

Android kilit ekranı reklamlarla mı dolacak?

Apple'ın iOS 16 kilit ekranı için getireceği değişiklikleri duyurmasından sonra, Android kilit ekranının da bazı değişiklikler görebileceği düşünülüyor. Ancak bu değişiklikler çok da mutlu edici olmayabilir. TechCrunch'ın haberine göre, mobil reklam şirketi Glance, kilit ekranı platformunu önümüzdeki iki ay içinde ABD'de Android cihazlarda kullanıma sunmayı planlıyor.

Habere göre Glance, ABD kablosuz operatörleri ile görüşmelerde bulunuyor ve reklam servisini önümüzdeki ay içinde birkaç akıllı telefonda kullanıma sunmayı planlıyor. Glance iddialara karşı herhangi bir açıklama yapmadı. Firma, Hindistan tabanlı bir mobil pazarlama platformu olan InMobi’nin bir alt şirketi. Hindistan’da son derece başarılı bir startup olarak biliniyor.

Glance, Samsung'un bütçeye uygun akıllı telefonları da dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerdeki birçok Android cihazına önceden yüklenmiş olarak geliyor. Geleneksel anlamda bir Android uygulaması değil, bir tür üst program olarak Android işletim sisteminin üzerinde yer alıyor. Glance, Jio Phone Next gibi uygun fiyatlı akıllı telefonlar için Google ve Jio arasında geliştirilen özel bir Android sürümü olan Pragati işletim sisteminin de önemli bir parçası.

Uygulama esas olarak dinamik bir kilit ekranı. Telefon ekranını açtığınızda, farklı bir duvar kağıdı, haber başlıkları ve video gibi güncellenmiş içerikler görüyorsunuz. Ancak arada reklamlar da görüntüleniyor. Telefonu açınca bu içerik ekrandan siliniyor ancak arada bir tekrar ortaya çıkabiliyor. Bu yılın başlarında Glance, Hintli müşteriler için bir Android TV deneyimi başlattı ve kullanıcılara televizyon ana ekranlarında en sevdikleri yıldızlarla gerçek zamanlı olarak doğrudan etkileşim kurma olanağı vaat etti.

Glance tarafından resmi olarak hiçbir şey açıklanmadı, ancak Android akıllı telefonlarda reklamların varlığı son birkaç yılda gerçek bir endişe kaynağı haline geldi. Eğer telefon şirketleri bu tür zorlama reklamlara tolerans göstermeye devam ederse, Android platformunda şikayetler artacak gibi görünüyor. Bu, reklam modellerini çok daha sıkı bir şekilde denetleyen Apple için iyi haber anlamına gelebilir.