Android klavyesi, artık resimleri metne dönüştürebilecek

Android kullanıcıları yakında gördükleri her metni hızla fotoğraflayıp tarayarak dijital metinlere dönüştürebilecekler. Diğer bir deyişle her Android cihazı efektif bir OCR makinesine dönüşebilir.

Android klavyesi, artık resimleri metne dönüştürebilecek

Pek çok Android telefonda bulunan sanal klavye Gboard, kullanıcıların çok hoşuna gidecek önemli bir güncelleme alıyor.

Yeni Metin Tarama aracı, klavyenizdeki bir düğmeye dokunarak metnin fotoğrafını çekmenize ve daha sonra bu metindeki yazıları kopyalayıp dijital yazınıza yapıştırmanıza olanak tanıyor. Yani telefonunuz üzerinden tek tıkla OCR işlemi yapabileceksiniz.

Bu özellik şu anda yalnızca Gboard beta sürümünde mevcut, bu nedenle nihai sürümden önce bazı ayrıntıların değişme ihtimali var.

Şu anda, taramak istediğiniz kelimelerin fotoğrafını çekiyorsunuz ve bir süre sonra uygulamanın algıladığı fotoğraf üzerindeki metinler, dijital metinlere dönüşüyor.

Bu noktadan sonra bu metinleri isterseniz Google Translate veya benzer yapay zekalı çeviricilerle anladığınız dillere çevirebilir, isterseniz daha sonra arama yapıp bulabileceğiniz gibi not alma uygulamalarınıza kaydedebilir ya da ofis belgelerinizin içinde kullanmaya başlayabilirsiniz.