Android L'nin bahsedilmeyen yenilikleri!

Google hiç bahsetmemiş olsa da, yeni Android L'de bu yenilikler de var!

Android L'de bunlar da var!

Geçen hafta tanıtılan Android L'nin geliştirici önizleme sürümü, heyecan verici birçok özellikle geliyor. Nexus cihazınız yoksa, yeni Android'i deneme şansınız şimdilik pek yok, ancak üzülmeyin. Android L'nin en önemli yeniliklerinden bahsettiğimiz bu yazımızın ardından, arka planda kalan, Google'ın bahsetmediği yeni özelliklerle karşınızdayız.

"Rahatsız etme" modu, artık uyarıları susturuyor

Android L, artık tüm uyarıları susturarak telefonunuzu sessizleştirmenize izin veriyor. Bunun için Quick Settings panelini açıp Notifications altından Do Not Disturb modunu etkinleştirmeniz yeterli.

Ayarlar içinde arayın

Belirli bir ayarı ismiyle aramanız, Ayarlar uygulamasındaki arama kutucuğu sayesinde artık mümkün.

Android Beam'ın kullanımı artık daha kolay

Android L'de Beam'i kullanmak için Paylaş menüsünü kullanabiliyorsunuz. Bunun ardından iki cihazı birbirine değdirerek bağlantıyı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Adaptive Brightness ve diğerleri

Adaptive Brightness ve diğerleri

Piliniz ne kadar sürede şarj olacak?

Android L'deki yeni pil tasarruf özelliklerinden bir tanesi, pilinizin ne kadar sürede şarj olacağını tahmin etmesi. Tahmini süreyi telefonunuzu şarja bağladığınızda, kilit ekranınızda görebilirsiniz. Pilinizin ne kadar biteceğini ise ayarlar menüsünde, pil bölümünde görmeniz mümkün.

Adaptive Brightness

Android L'deki Adaptive Brightness, elle ve otomatik parlaklık ayarını bir araya getiriyor. İstediğiniz parlaklık seviyesini ayarladıktan sonra ekranınız, bu seviyeye bağlı kalarak ortamdaki ışıklandırmaya göre değiştiriliyor.

Kilit ekranından çeviriciye

Android'in önceki sürümlerinde kilit ekranından kameraya hızla ulaşabiliyordunuz. Artık aynı şekilde çevirici uygulamasına erişmeniz de mümkün.

PDF'leri açın

Şu an etkinleştirilmiş olmasa da, Android L içine dahil edilmiş bir PDF okuyucusu bulunuyor. İşlevin final sürümden önce etkin hale getirilmesi bekleniyor.

Android L'nin bahsedilmeyen yenilikleri!

Uygulamaların uyarılarını tek bir konumdan açıp kapayın

Herhangi bir uygulamanın uyarı gösterebilme yeteneğini kapatmanız, şu anki Android'de mümkün (uygulamanın sistem ayarlarına gidip "Uyarıları göster" kutucuğundaki işareti kaldırarak). Android L'de ise birkaç uygulamanın uyarılarını kapatmak, daha kolay. Bunun için Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra Sound & Notifications > Showing notifications > App notifications yolunu izlemeniz yeterli. Eskisinden çok farklı olmasa da, işinizi "İndirilmiş/Tümü" bölümleri arasında dolaşmaya gerek kalmadan, biraz daha çabuk halledebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları