Android One nedir, neyi amaçlıyor?

Android'li cepleri tüm dünyaya yaymayı amaçlayan Android One hakkında bilmek istediğiniz her şey!

Android One ile tanışın!

Uygun fiyatlı Android'li cepleri gelişmekte olan piyasalara ulaştırma projesi Android One, Google I/O etkinliğinde ortaya çıktı.

Aslında ucuz telefonları gelişmekte olan ülkelere ulaştırmaya çalışan birçok cep firması var. Ancak Google, Android One ile bu işi bizzat kendisi yöneterek cihazlar arasında tutarlı bir deneyim sunmayı, tüm Android One'lı telefonların aynı şekilde çalışmasını amaçlıyor. Bununla birlikte Android One telefonları, satışa sunulacakları bölgelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özelleştirilecekler.

Stok, bir başka deyişle saf Android deneyimi sunacak olan Android One cepleri, otomatik Android güncellemeleri alabildikleri gibi, uygulamaları Play Store'dan otomatik olarak yükleyebiliyorlar. İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkacak olan Android One cepleri için Google'ın anlaştığı firmalar, şu an Micromax, Karbonn ve Spice'tan meydana geliyor.

Android One ceplerinin piyasaya ne zaman sürüleceği henüz bilinmiyor, ancak fiyatlarının 100 dolar civarında olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları