Android platformu için parmak izi tehlikesi!

Black Hat Güvenlik Konferansı, Android kullanıcıları için ciddi bir tehlikeyi ortaya çıkarttı!

Android'e bir şok daha!

Black Hat Güvenlik Konferansı'nın en önemli gündem maddelerinden biri, Android cihazların kilidini açmak için kullanılan parmak izi taramasının hacker saldırılarına maruz kalabileceği oldu.

Bu endişe verici konuşmayı yapan güvenlik araştırmacıları Tao Wei ve Zhang Yulong, bilgisayar korsanlarının parmak izi verilerini çalabileceği ve görünüşe göre HTC One Max ve Samsung Galaxy S5'in buna karşı savunmasız olduğu ifade edildi.

Konferansta, bu güvenlik açığının sadece Android platformunu kapsadığı açıklandı. iPhone ve iPad'in Touch ID biyometrik teknolojilerinin çok daha güvenli gibi göründüğünü, bu nedenle Apple sahiplerinin rahat bir nefes alabilecekleri belirtildi. Apple'ın teknolojisiyle parmak izi verileri hacker'ların eline geçse bile şifrelenmiş olması nedeniyle kullanılamaz hale geliyor.

İyi haber, Android cihazlar için de parmak izi verilerini şifreleyecek nispeten kolay bir düzeltme yapılabilecek olması. Üreticlerin bu hatanın farkında olduğu ve zaten sorunu ortadan kaldırmak için kendi yazılımlarını güncellemeye başladıkları belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları