Android Studio 2.0, 50 kat daha hızlı!

Google'ın Android geliştirme ortamının yeni sürümü, sevindiren yeniliklerle yayınlandı!

Yeni Android Studio hazır!

Google, Android'e yönelik geliştirme ortamının yeni sürümü Android Studio 2.0'ı Android Dev Summit'te ortaya çıkardı. Yeni sürüm, daha hızlı bir Android emulator'ü ve yeni bir GPU Profiler ile geliyor.

Android Studio 2.0'daki yeni "Instant Run" işlevini kullanmanız isteğe bağlı da olsa, işlev sayesinde kodlarda yaptığınız değişiklikleri hemen (Google'a göre 50 kata kadar daha hızlı) görebiliyorsunuz. Değişikliği yaptıktan sonra "Run" komutunu vererek yeni kodunuzun nasıl çalıştığını hızla kontrol edebiliyorsunuz.

Android Studio'nun yeni sürümü, arayüzde de yenilikler yapıyor. Yeni yüzer araç çubuğu, bu yeniliklerden yalnızca bir tanesi. Bunun yanında APK dosyalarını sürükle-bırak yoluyla emulator'e ekleyebiliyor, emulator'ü pencerenin kenarından tutup çekerek büyütüp, küçültebiliyorsunuz.

Beta aşamasındaki "GPU Profiler" ise OpenGL oturumlarını kaydedip, oluşan değişiklikleri çerçeve çerçeve görmenize olanak tanıyor. Her çerçevenin kodunu görebiliyor ve GL State, Commands hakkında bilgiler alabiliyorsunuz.

Yeni Android Studio 2.0'ı Android Developer web sayfasından indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları