Android Wear, iOS ile uyum hale mi gelecek?

Google, Apple'dan şov çalmak için yeni planı hazır: Android Wear için iOS desteği sunmak!

Android'e iOS desteği geliyor

Eğer Apple Watch'ın çekeceği ilginin bir kısmını kendi tarafınıza çekmek isteseniz ne yapardınız? Tabii ki, kendi platformunuzu iPhone'lar ve iPad'ler ile uyumlu bir hale getirerek gözlerin üzerine dönmesi için çaba gösterirdiniz...

Fransız internet sitesi 01net'in tahminine göre Google, şu anda tam olarak bunu planlıyor. Bu internet sitesi, Fransa dışında pek tanınmamakta ancak geçmişte bazı söylentilerinin doğru çıktığı gözüküyor. İddiaya göre Google, Android Wear platformunun, iOS'lu cihazlarla uyumlu çalışması için son hazırlıklarını tamamlamakla meşgul. Konu hakkındaki duyurunun ise Mayıs ayındaki Google I/O'da yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Android Wear Ürün Yöneticisi Jeff Chang, yazılımın mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmasını istediğine dair bir açıklama zaten yapmıştı. Ancak iOS isminden açık açık bahsetmemişti. Chang'in bu açıklamayı yaparken de belirttiği üzere, karar sadece Google'a ait değil. Apple'ın uygulamayı onaylaması ve API'ler ve diğer eşleşme protokolleri üzerinde tam yetkiye sahip olması gerekiyor. Yani buradaki asıl soru, Tim Cook'un Android Wear'ın iOS ile çalışmasına izin verip vermeyeceği.

Yeni Microsoft Band ve Pebble'lar, iOS ile çalışıyor. Yani Android Wear'ın da bu gruba katılmaması için bir neden yok. Ayrıca Google'ın var olan koleksiyonu içerisinde pek çok iOS uygulaması da bulunmakta.

Şimdilik bu durum, kaynaksız bir söylentiden başka bir şey değil. Ancak Apple Watch'ın yayımlanma tarihine yaklaşırken, ilginç bir durumun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Apple'ın saatinin Android'i desteklemeyeceğine neredeyse emin olabilsek de, bunun tersinin gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek...

Okuyucu Yorumları