Android Wear'ın iOS'a girme planı!

Google, iOS'un içine sızmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor!

Andoid, iOS'u istiyor!

Google, Android Wear'ın birden fazla platform üzerinde çalışmasını sağlamaya kararlı ve bunun anlamı da, örneğin bir iPhone kullanıcısının Moto 360 gibi bir ürünü kullanabilecek olması. Bir geliştiricinin iddialarına göre Google, bunu mümkün kılmak için Android Wear 4.4'ten beri uğraş veriyor.

Android Wear ürün yöneticisi Jeff Chang de Google'ın iOS uyumluluğu üzerinde çalışıyor olabileceğine dair ipuçlarını vermişti. Chang, geçtiğimiz Ekim ayında Huffington Post'a mümkün olan en fazla sayıdaki kullanıcının Android Wear'a ulaşabilmesini istediklerini ve bunun gerçekleşmesi için uğraştıklarını söylemişti.

Ancak Chang'in Huffington Post röportajında da belirttiği üzere bu durumun gerçekleşebilmesi için aşılması gereken birkaç sorun var. Uyumluluk düzenlemesi, tamamen Google'ın elinde bulunan bir şey değil. iOS uyumluluğunun gerçeğe dönüşmesi için Apple'ın da onayı gerekmekte ve Apple'ın özenle düzenlediği, kontrol ettiği ünlü ortamına Android'i de kabul etmesi gerekiyor.

Android Wear saatlerin, iPhone ile bir yardımcı uygulama sayesinde Google Now kartlarının ve bildirimlerin giyilebilire iletilmesi sayesinde çalışmaları gerekiyor. Pebble gibi diğer akıllı saat üreticileri müzik gibi özelliklerin çalışmasını sağlayabilmiş durumdalar ve Google'ın da bunu gerçekleştirememesi için bir sebep gözükmüyor.

Bu durumun önemli olmasının ise belirli bir sebebi bulunuyor. Bu hafta yayınlanan pek çok Apple Watch incelemelerinin büyük bir kısmı, saatin işlevlerinden ziyade görüntüsü üzerine odaklanmış durumdalar ve bunun da Android Wear için iyi bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Eğer iPhone kullanıcıları Apple'ın giyilebilir yazılım bölümünün yaptıklarını beğenmezlerse, yazılımının daha iyi olduğu söylenebilecek bir Android Wear saat almayı tercih edebilirler. Eğer seçim yapmak için daha fazla görüntü çeşitliliği istiyorlarsa da Android Wear saatleri tercih etmeleri mümkün olabilir.

Başka bir deyişle, Apple'ın Android Wear uyumluluğundan korkması için yeterli sebep var. Önemli olan soru ise, Apple'ın böyle bir rekabeti kabul edip etmeyeceği. Belki de bu sorunun cevabını, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Google I/O geliştirici konferansında bulabiliriz...

Okuyucu Yorumları