Android'de WhatsApp açığı!

Teknoloji dünyasının tartışmalı ismi, WhatsApp'ın şifrelenmiş mesajlarına eriştiğini söylüyor!

Android'de WhatsApp açığı!

Girişimci, antivirüs devi, ABD başkan adayı, olası bir suçlu... Bütün bu unvanlara sahip olan John McAfee geçtiğimiz günlerde bunlara bir yenisini daha ekledi: Önemli bir Android güvenlik açığını keşfeden kişilerden biri olmak.

McAfee ve ABD'nin Colorado eyaletindeki bir ekip, Google'ın mobil işletim sisteminde şifreli WhatsApp mesajlarının okunmasını sağlayan bir açık bulduklarını iddia ettiler.

Uzmanlar, söz konusu açığın telefona root erişimi sağlamadığını ama hem klavye kayıtları hem de casus yazılımlar için savunmasızlıklar içerdiğini belirtiyor. Bu da herhangi bir Android cihazın açık bir tehdit altında olması anlamına geliyor.

Android'de WhatsApp açığı!

McAfee, söz konusu duyuruyu konuyla ilgili Google'la iletişime geçtikten sonra yaptığını açıkladı. Diğer yandan Google'dan bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak internette, iddianın yalan" olduğu yönünde çok sayıda iddia bulunuyor. Bu iddialarda McAfee'nin aslında root'lu cihazlar kullandığı ve bu cihazlarda malware yüklü olduğundan bahsediliyor...

Okuyucu Yorumları