Andromeda OS ile Modüler Bir Windows 10 Geliyor

Microsoft'un "Andromeda OS" çalışmaları, daha modüler bir Windows 10'un yolda olduğunu söylüyor!

Daha modüler bir Windows yolda!

Yeni gelen bilgilere göre Microsoft, Windows 10'u daha modüler bir hale getirmeyi planlıyor. Windows Central'a göre firma, bu girişimine firma içerisinde "Andromeda OS" adını veriyor.

İşletim sistemini farklı cihazlara uyarlanabilir hale getirmeyi Windows 8 denemiş ve pek başarılı olamamıştı. Microsoft'un Windows 10 ve Andromeda OS ile yapacağı ise sadece arayüzü farklı cihazlara uyumlu hale getirmek olmayacak. Firma, cihaza yüklenecek olan yazılım bileşenlerini, cihazın türüne göre seçecek. Böylece yükleme süresi kısalacak ve işletim sisteminin cihaza uyum sağlaması kolaylaşacak.

İşletim sisteminin modüler bir yaklaşım sergilemesi, örneğin Windows 10 Mobile veya Xbox için tamamen farklı sürümlerin geliştirilmesini gereksiz kılabilir.

Gizemini koruyan CShell ile birlikte Microsoft'un her yere uyum sağlayan arayüzünün yolda olduğu anlaşılıyor. Hala gerçeğe dönüşmeyen Surface Phone, belki de Microsoft'un bu yeni işletim sistemini kullanacak. Ancak Windows 10'un bu modüler sürümünün Andromeda OS adıyla gelmesini beklemeyin. Bu isim, en azından şimdilik sadece Microsoft içerisinde kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları