Antik şehir Pompeii'nin yeni bir koruyucusu var: Boston Dynamics'in dört ayaklı robot "köpeği" Spot

Antik şehir Pompeii, artık yeni ve tan da 21. yüzyıla yakışan bir koruyucuya sahip: Boston Dynamics'in dört ayaklı robot "köpeği" Spot...

Boston Dynamics'in dört ayaklı robot "köpeği" Spot'a özel görev

Tarihi efsaneler, Roma imparatorluğunun kuruluşunu bir kurda borçlu olduğunu söyler... Şimdi, 2.700 yıldan fazla bir süre sonra, medeniyetin son ve en iyi korunmuş kalıntılarından bazılarının bir köpek koruyucusu var. Ancak bu koruyucu, kesinlikle 21. yüzyılın izlerini taşıyor.

Boston Dynamics'in dört ayaklı robot "köpeği" Spot artık yeni bir işe sahip: Pompeii'nin kalıntılarını korumak.

İlk olarak 2015 yılında geliştirilen Spot, çok tehlikeli veya insanlar tarafından ulaşılamayan durumlarda arama kurtarma görevleri için tasarlandı. Pompeii'den sorumlu yetkililer, engebeli veya kaygan zeminde bile ayakları üzerinde sabit durabilme yeteneğinin köpeği bu yeni mesleğe mükemmel bir şekilde uygun hale getirdiğine inanıyor.

Pompeii Arkeoloji Parkı Genel Müdürü Gabriel Zuchtriegel, bir basın açıklamasında konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugün, yüksek teknoloji firmalarıyla yapılan işbirliği ve başarılı deneylerin ardından… Pompeii civarında ortaya çıkarmakta olduğumuz yasa dışı define avcıları tarafından yapılan yeraltı tünellerinde bu robotların kullanımını test etmek istiyoruz. Mezar soyguncuları tarafından kazılmış tünellerde güvenlik koşulları genellikle son derece tehlikelidir, bu yüzden bir robotun kullanılması, daha hızlı ve tam bir güvenlik içinde ilerlememizi sağlayacak bir atılım anlamına gelebilir."

Spot, antik arkeolojik alanda ilk kez görücüye çıkan tek yüksek teknoloji ürünü araç değil. Pazartesi günü yayınlanan basın açıklamasına göre park araştırmacıları, 3D taramaları otonom olarak yürütebilen uçan bir lazer tarayıcı olan Leica BLK2FLY ile deneyler yapmaktaydı. Spot kendi otonom lazer tabanlı tarayıcısı ve 360 ​​derecelik görüş alanı olan bir renkli kameraya sahip olmasının yanı sıra ekibin alanı izleyebilmesi için BLK2FLY'ye de bağlanabiliyor…