AOC AGON AG353UCG Piyasaya Çıkıyor! İşte Özellikleri ve Fiyatı!

AOC'nin yeni AGON AG353UCG monitörü, 35 inç, 200 Hz, VESA DisplayHDR 1000 ve G-Sync Ultimate'e sahip, ultra geniş oyun ekranıyla satışa çıkıyor. İşte özellikleri ve fiyatı!

AOC AGON AG353UCG satışa çıkıyor!

AOC, AGON 3 gelecek nesil serisinin bir parçası ve büyük beğeni toplayan ultra geniş AG352UCG6 monitörünün halefi, bir üst seviyesi olan, 88.98 cm (35") AOC AGON AG353UCG modelini piyasaya çıkartıyor.

AG353UCG bütün oyuncuların beklentilerini karşılıyor: Algılanabilir bir hareket bulanıklığı olmaksızın, en iyi görsel geri bildirim için 200 Hz yenileme oranı, 2 ms GtG (griden griye) tepki süresi ve düşük girdi gecikmesi. Doğal 3440 x 1440 UWQHD (21:9) çözünürlüğü, 1800R kavis ile birleştiğinde yeni bir sürükleyicilik düzeyini beraberinde getiriyor.

AG353UCG'nin görselleri ise Quantum Dot teknolojisi, VESA DisplayHDR 1000'e sahip 1000 nit pik parlaklık, 2500:1 kontrast ve % 90 DCI-P3 kapsama sayesinde göze çarpıyor. Son olarak, bu monitör, 1000 nit parlaklığa sahip HDR sunarken, aynı zamanda da tutukluğu, yırtılmayı ortadan kaldıran ve gecikmeyi azaltan Nvidia G-Sync Ultimate'i destekliyor.

Zarif, fütürist tasarım

Zarif, fütürist tasarım

AG353UCG modelinin tasarımı sıradışı. Monitör, "2018 Red Dot Tasarım Ödülü"nü kazanan kardeşi AG273QCG modelinden 3 taraftan çerçevesiz tasarımı, arkadasındaki daire şeklindeki RGB aydınlatmasını ve kırmızı/ V biçimli ayağını miras aldı. Kırmızı/siyah vurgularıyla yüksekliği ayarlanabilen (120mm) V biçimli ayağı şık ve kompakt, ancak bir o kadar da sağlam ve masanın üstünde geniş bir alan açıyor. Ekran panelinin yüksekliği 28 inçlik 16:9 ekranlarınkine benzer, ancak 21:9 görüntü oranı sayesinde daha fazla yatay ekran alanı sağlıyor. İşte bu nedenle, unutulmaz bir görüntüleme deneyimi sunuyor ve kullanımı da son derece rahat. 35 inçlik, devasa ekran ölçüsü yalnızca oyunlarda ve anamorfik/ultra geniş filmlerde son derece sürükleyici olmakla kalmıyor, aynı zamanda üretkenliği de artırıyor. Bunun güzel bir yan etkisi de modelin, içerik üreticilerin ya da canlı yayın yapanların özellikle hoşuna gidecek olması.

Rekabete hazır

AG353UCG modeline yapılacak bir yükseltme, tüm video oyunu türleri için yatırım yapmak demek. 200 Hz yenileme oranı yalnızca yarış, simülasyon, aksiyon, MMORPG ya da 5v5 arena oyunları için değil, aynı zamanda rekabetçi FPS oyuncusu için bile rekabetçi düzeyde hız sağlıyor. Tek tek piksellerin geçiş süreleri öyle düşük ki panel, görüntü bozulmaları olmadan saniyede 200 kare gösterebiliyor. AG353UCG modelinin 2 ms'lik GtG tepki süresi sayesinde, hareket bulanıklığı neredeyse ortadan kaldırılıyor. Böylece, hızlı girdilerine hemen görsel geri bildirim alarak, oyuncular oyun dünyasına hiç olmadığı kadar "bağlandıklarını" hissediyorlar.

Sıra dışı oyun görselleri

En hızlı ekranlardan biri olmak hiç de kolay değil, ancak aynı zamanda etkileyici bir görüntü kalitesine sahip olmak tamamen başka bir konu. AG353UCG'nin VA panelinde Quantum Dot teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji, %90 DCI-P3 kapsamı sunabilmesini sağlıyor, bu da standart sRGB alanından anlamlı ölçüde daha geniş bir renk alanı demek. Ayrıca, modelin 10-bitlik paneli 1.07 milyar renk üretiyor, bu da daha ince renk geçişleri ve HDR (High Dynamic Range- Yüksek Dinamik Aralık) içeriği için tasarlanmış daha doğru renkler demek. AG353UCG, G-Sync Ultimate kullanarak oyunlarda minimal girdi gecikmesi ile doğru bir şekilde HDR görüntüleyebilir, ayrıca VESA DisplayHDR 1000 destekleyerek filmlerde/TV şovlarında yine HDR içerik görüntüleyebilir. Dinamik aralığı siyah düzeylerinde 0.05 nitten pik parlaklık alanlarında 1000 nite çıkabilir. VA paneli sayesinde ise monitör 2500:1 statik kontrast oranı sunabiliyor, bu da sıradan IPS ya da TN panellerinin iki katı yüksekliğinde. Üstelik 512 yerel karartma bölgesi de (local dimming zone) inanılmaz geniş bir dinamik aralık sunuyor.

Ekstralar dahil


AG353UCG modeli, yalnızca teknik özellikleri sayesinde değil aynı zamanda kullanıcıya sağladığı konfor açısından da gözde bir ürün. Yeniden tasarlanmış, modern OSD (On-screen display) alt çerçevedeki 5 yönlü joystick ile rahatça yönlendirebilebilir. Kulaklığı saklamak ise artık daha da kolay, çünkü önceki modellerdeki tek tarafta olan kulaklık tutucu, bu modelde sol ve sağ yana yerleştirildi. Monitör, tek bir tık hareketi ile zarif, metal ayağına ya da VESA montajına kolayca takılabilir. Ayak ise, yalnızca stabilite sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda da bir taşıma koluna, kablo yönetimine ve yükseklik (120mm) ve eğme için ergonomik ayara da sahip. AOC Light FX (arka taraftaki, özelleştirilebilir halka şeklindeki RGB ışıkları) ile, monitör her oyuncunun kendine özgü kurulumuna uyacak şekilde ayarlanabilir. Kolay bir kurulumu sağlamak için ise, bilgisayara bağlamak için gerekli olan bütün kablolar (DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.0) kutuya dahil edildi.

AOC AGON AG353UCG Fiyatı Ne Kadar?

AOC AGON AG353UCG, Şubat 2020 tarihinde Avrupa'da 2799 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları