AOC'den Oyunculara Özel G1 Serisi Geldi

AOC oyun monitörleri grubunu yeni, giriş seviyesi kavisli monitörleri ile genişletiyor.

AOC G1 serisini tanıttı

Oyuncular artık şık dizaynlar, hızlı paneller, doğru renkler ya da sürükleyicilik için kavisler arasından birini seçmek zorunda değil. Yeni AOC G1 serisiyle tüm bu özellikler ve dizayn bir araya geliyor.

G1 Serisi tamamen yeni bir tasarım dili kullanıyor. Tüm modeller 3 tarafı çerçevesiz dizaynıyla hem derli toplu gözükürken hem de çevreleyici, masaüstü savaş istasyonları için boşluksuz çoklu monitör kurulumlarına imkan tanıyor. Yeni serinin iki modeli (C24G1 ve C27G1), ayrıca oyuncular en uygun izleme pozisyonlarını koruyabilsin diye 130 mm yüksekliği ayarlanabilen ve -35°/+35° sağa-sola dönebilen ergonomik stand ile beraber geliyor.

Üç model de GPU ve monitörü eşleştirerek karelerin hazır olduğu gibi gösterilmesini sağlayan AMD'nin FreeSync teknolojisiyle donatıldı, böylece V-Sync yüzünden oluşan girdi gecikmesi ve takılmalarla beraber uyumsuz karelerin oluşturduğu yırtılmalar en aza indirildi. 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms'lik hızlı tepki süresi (istenirse 1 ms MPRT veya 4 ms GtG'ye ayarlanabilir), algılanan haraketli bulanıklılıkları büyük ölçüde azaltarak oyunlardaki "bağlantıda olma" hissini sağlama alıyor. G1 Serisi aynı zamanda çok düşük girdi gecikmesine sahip, bu da kullanıcıların giriş aygıtlarıyla yaptığı eylemlerin, monitörün dahili işlemcisinin sebep olduğu bir gecikme olmadan görsel geribildirime dönüştürüldüğü anlamına geliyor.

AOC'den Oyunculara Özel G1 Serisi Geldi

Tecrübeli oyuncular geçmişte ekranın orta noktasını işaretlemek için marker'la boyadıklarını ya da yapışkanlı etiket kullandıklarını hatırlar. Artık bu özellik monitörün içinde dahili olarak geliyor. AOC'nin "Dial Point" özelliği, FPS oyuncuları daha iyi ve daha kolay hedef alabilsin diye bir nişan çaprazını görüntünün üstünde gösteriyor.

G1 Serisinin VA panelleri, TN ve IPS panellerin en iyi karakteristiklerini alıyor ve bunları daha da geliştiriyor. G1 Serisinin görüntüleme açıları geleneksel IPS panellerle aynı kulvarda (178/178) ve G1 Serisinin 144 Hz ve 1 ms panelleri mevcut TN panellerle eşdeğer hızda, hem de çok daha iyi renk doğruluğu ve görüntüleme açılarıyla. Üstelik, VA paneller bu ikisinden de 2-3 kat daha yüksek kontrast oranlarına sahip.

2 x HDMI, DisplayPort ve eski görüntü kaynakları için VGA, bir de kulaklık çıkışıyla G1 Serisi tüm olasılıklara hazır.

AOC G1 Serisi uzun saatler boyunca oyun oynamaya da imkan tanıyor; AOC'nin Düşük Mavi Işık Modu zararlı mavi dalgaboyundaki ışınları azaltırken, AOC'nin Flicker-Free (Titremesiz) teknolojisi de arka aydınlatmayı PWM (Pulse Width Modulation - Darbe Genişlik Modülasyonu) yerine doğru akım (DC) kullanarak ayarlayarak konforlu bir kullanım sunuyor.

23.6 inçlik kavisli 24CG1 ve 27 inçlik kavisli C27G1, Temmuz 2018'de 239 USD ve 289 USD tavsiye edilen perakende satış fiyatından piyasada bulunabilecek. Daha büyük ve kavisli 32 inçlik C32G1'in ise Ağustos 2018'de 349 USD tavsiye edilen perakende satış fiyatından piyasalarda bulunması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları