Apple, dev bir ekran boyutuna sahip, üstelik katlanabilir olan bir MacBook üretecek

Apple, Samsung'un OLED paneline sahip, dev bir ekranla birlikte gelecek, katlanabilir bir MacBook üzerinde çalışıyor.

20 inç ekranlı, katlanabilir MacBook geliyor

Gelen yeni bilgilere göre Apple, 20 inçlik katlanabilir ekranlı bir MacBook üzerinde çalışmaya başladı. Şirket 20,25 inçlik bir OLED ekran kullanacak ve bu ekran Güney Koreli bir tedarikçi tarafından üretilecek. Birden fazla Güney Koreli ekran tedarikçisi olsa da, Samsung'un katlanabilir cihaz ve ekran yapımında sahip olduğu uzmanlık göz önüne alındığında, burada Samsung'u göz ardı edemezsiniz. Muhtemelen Apple yine Samsung ile anlaşma sağlayacak.

Daha önce Apple'ın MacBook ve iPad'in üst versiyonlarını 2027'de katlanabilir bir form faktöründe piyasaya sürmeyi planladığı bildirilmişti. Katlanabilir cihazlar OLED panellerin kullanımını gerektirdiğinden, Apple bu türde zaten adını duyurmuş olan Samsung Display ile yola devam edebilir.

Apple’ın bahsi geçen yeni MacBook’unun ekranının 20.25 inç boyutunda olacağı, ancak katlandığında 15.3 inç boyutunda olacağı da not ediliyor. Bu ekran, mevcut en büyük iPad Pro'dan daha büyük ancak 16 inç MacBook Pro'dan daha küçük.

Apple’a ekran tedariğinde bulunacak olan şirketin Samsung olup olmadığı konusunda henüz resmi bir bilgi yok. Apple’ın katlanabilir MacBook'u piyasaya sürme konusunda temkinli davranacağı ve muhtemelen hem MacBook hem de iPad’i OLED ekranlara geçirene kadar piyasaya sürmeyeceği tahmin ediliyor. Apple, şu anda yalnızca üst düzey iPhone ve Apple Watch modelleri OLED ekrana sahipken, diğer Apple ürünlerinde LCD veya Mini-LED paneller kullanılıyor.

Ancak Apple’ın 2024 yılında OLED ekranlı 2 iPad modelini piyasaya sürmeyi planlaması bu durumu yakında değişecek. Söz konusu iPad için OLED ekranları LG ve Samsung tarafından tedarik edilecek. Dolayısıyla Apple, Samsung'un yanı sıra katlanabilir MacBook projesinin OLED paneli için LG Display'e de yönelebilir.

Ayrıca bir diğer haber de Apple'ın iPad Mini'yi 10 inç boyutunda katlanabilir bir cihazla değiştirmek istediğine yönelik. Bu bilgilerden hangilerinin doğru olduğunu zaman gösterecek, ancak bu gelişmeyle ilgili düşüncelerinizi aşağıda bizlerle paylaşabilirsiniz.