Apple 20 yıl sonra iPod üretimini durdurdu!

İlk piyasaya sürüldüğünde devrim yapmış olan iPod, yirmi yıldan fazla bir süre sonra artık emekliye ayrıldı.

Apple 20 yıl sonra iPod üretimini durdurdu!

Apple’ın ikonik medya oynatıcısı iPod, yerine geçen bir sürü medya oynatıcı nedeniyle artık “gereksiz” hale gelmişti. Apple, web sitesinde yayınladığı bir mesajda iPod serisinin artık yenilenmeyeceğini duyurdu.

iPod son derece başarılı tarihi boyunca 400 milyondan fazla sattı ve Dünya sahnesine birçok MP3 çaların çıkmasına neden oldu, kendi başına bir Pazar yarattı. Apple Pazarlama direktörü Greg Joswiak, “Müzik her zaman Apple'ın kalbinde yer aldı ve iPod'un yaptığı gibi yüz milyonlarca kullanıcıya müzik getirmek, müzik endüstrisini derinden etkiledi” diyor. Ayrıca, ilişkili dijital müzik mağazası iTunes'a atıfta bulunarak, müziğin nasıl keşfedildiğini, dinlendiğini ve paylaşıldığını yeniden tanımladığını vurguladı.

iPod ve daha sonra iPhone, günümüzün müzik akış çağında temel bir unsur haline gelirken, 2001 yılında iPod'un piyasaya sürülmesi Apple için büyük bir risk olarak görülüyordu. Şirket, neredeyse iflasın ardından finansal olarak mahvolmuştu ve taşınabilir bir müzik çaların Steve Jobs'un şirketini çıkmazdan kurtarması mümkün görünmüyordu. Ancak bunu başardı. Arkasından iPhone (2007) ve iPad (2010) geldi ve Apple Dünya’nın en büyük teknoloji firması haline geldi. Şu anda değeri 3 trilyon dolar civarında.

Sonuç olarak, iPod’un öleceği bekeniyordu. Apple 2014’te klasik iPod üretimini durdurmuştu. Arkasından Shuffle ve Nano modelleri bitirildi. Şimdi de son nesil iPod Touch’a artık güle güle diyoruz.