Apple, 42 inçlik dev bir OLED ekran da dahil olmak üzere, yeni ekranlar üzerinde çalışıyor

42 inçlik dev bir OLED ekran, katlanabilir bir iPad ve fazlası... Apple'ın gelecek planları heyecan verici yeni ürünler içeriyor.

Apple, 42 inçlik dev bir OLED de dahil olmak üzere, yeni ekranlar üzerinde çalışıyor

Yeni bir haber, Apple'ın mevcut ekran teknolojisinden OLED'e geçiş planlarını, katlanabilir bir iPad için olası çıkış tarihini ve hatta Apple'ın 42 inç'e kadar bir sonraki harici monitörlerini gösteriyor.

Omdia’nın haberine göre Apple, 2022’de yaklaşık 9,7 milyon adet olan OLED ürünleri sevkiyatını 2028'de 70 milyonun üzerine çıkarmayı planlıyor. Bu teknolojiye geçiş yapan iPad, MacBook ve monitör modelleri sayesinde bu sayıya ulaşılması amaçlanıyor.

Analist Ross Young’ın daha önce söylediği bazı şeyler bu haberde de görülüyor. Örneğin, Omdia, Apple’ın 2024’te OLED iPad Pro’ları piyasaya sürmesini bekliyor ve bu söylenti, bazı öne çıkan sızıntı kaynakları tarafından da pek çok kez anıldı. Ancak yeni söylentide, MacBook modelleri ile ilgili ilginç bir çelişki görülüyor. Daha önceki söylentilerde bazı kaynaklar Apple’ın 2024 yılında MacBook Air’de OLED teknolojisine geçmesinin beklendiği belirtilirken, Omdia, Apple’ın bu ekran güncellemesini 2026 yılında sunulacak üst düzey MacBook Pro modelleri için saklayacağına inanıyor.

Şu andaki söylentiler, Samsung’un bu panelin sekizinci nesli ile 2026 MacBook Pro için özel bir OLED teknolojisi oluşturmanın ilk adımlarını attığını söylüyor. Yakında sunulması beklenen iPad Pro, altıncı nesil teknolojiyi kullanacak.

Katlanabilir, dev gibi bir iPad geliyor

Ayrıca haberde, 2026 yılı bitmeden sunulacak 20 inçlik bir katlanabilir iPad’den bahsediliyor. Bu iPad/MacBook birleşimi hakkında daha önce de birkaç söylenti duyulmuştu. iPadOS’u mu yoksa macOS’u mu kullanacağı henüz bilinmiyor olsa da, bu cihazın hala Apple’ın 2026 planlarında yer aldığını görmenin ilginç olduğu söylenebilir.

Ayrıca Omdia, Apple’ın yaklaşmakta olan harici monitörleri hakkında şimdiye kadarki en ilginç bakışlardan birini sunuyor. Habere göre Cupertinolu firma, 2026 yılı civarı için QD OLED veya WOLED özellikli yeni bir Pro Display XDR veya bu teknolojiye sahip yeni bir harici ekran sunmayı planlıyor olabilir.

Haber, teknolojiler yerine ekrana odaklandığından dolayı, Apple’ın miniLED’den OLED’e geçiş yapacağını söylese de hangi cihazda kullanılabileceği henüz belli değil. Ayrıca şirketin, 2027 yılı bitmeden sunulabilecek 42 inçlik devasa bir harici monitör üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Haberde, “Ayrıca şirket, 2027’de 32" ve 42" iMac monitörleri için QD-OLED ve/veya WOLED ekranları kullanmaya başlayacak” deniliyor.

Apple’ın bu teknoloji geçişlerini ne zaman yapacağını bilmiyor olsak da, önümüzdeki birkaç yılın Apple için oldukça ilginç geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.