Apple, Apple Watch'lara gelen satış yasağını önemli bir özelliği kaldırarak aşacak

Apple, ithalat yasağını aşabilmek için kandaki oksijen özelliğini yeni Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 versiyoblarında kaldırmayı planlıyor.

Apple, satış yasağını önemli bir özelliği kaldırarak aşacak

Görünüşe göre Apple, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 cihazlarına yönelik ithalat yasağını kaldırmak için önemli bir özelliği feda edecek. Apple'a karşı patent anlaşmazlığı yaşayan Masimo şirketinin temyiz mahkemesi hakimine gönderdiği yazıya göre, şirket ABD'de sattığı Apple Watch saatlerinden kandaki oksijeni ölçen uygulamasını kaldırarak yasağı aşabilir.

Yazıya göre, ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP), Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) iki cihaza yönelik ithalat yasağının "Apple'ın yeniden tasarımının kapsam dışında kaldığına" karar verdi. Apple, CBP'ye "Yeniden Tasarlanan Watch Ürünlerinin kesinlikle nabız oksimetresi işlevi içermediğini" söyledi. Masimo'nun mektubunda, CBP kararıyla ilgili diğer ayrıntıların gizli olduğu ve kararın kamuya açık bir versiyonunun bulunmadığı belirtiliyor.

Ancak Reuters'e göre, ITC'nin aynı fikirde olmaması halinde CBP kararı değişebilir. Apple'ın değiştirilmiş Watch Series 9 ve Ultra 2 ünitelerini halihazırda ABD'deki lokasyonlarına gönderdiği söyleniyor, ancak mağazalara üst düzey yetkililerden yeşil ışık alana kadar yeni versiyonları açmamaları veya satmamaları söylendi.

Ekim ayında ITC, Apple'ın Apple Watch'taki kan oksijen fonksiyonlarıyla ilgili Masimo patentlerini ihlal ettiğine dair önceki bir kararı onayladı. Bu karar Apple'ın ABD'de Watch Series 9 ve Ultra 2 satışlarını kendi web sitesi ve Apple Store'lar aracılığıyla Noel arifesine kadar durdurmasına yol açtı. Aralık ayı sonunda ITC kararının geçici olarak durdurulması, Apple'ın giyilebilir cihazları ABD'de tekrar satmaya başlamasına olanak sağladı.

9to5 Mac'e göre Apple'ın bu kararı, halihazırda nabız oksimetre özellikli bir Apple Watch'a sahip olanları etkilemeyecek. Apple, 2020'de Apple Watch Series 6'yı piyasaya sürdüğünden beri giyilebilir cihazlarında bu özelliği sunuyor. Apple'ın patent sorununu çözdükten sonra "kandaki oksijen" uygulamasının yeni bir sürümünü etkilenen saatlere sunması bekleniyor.