Apple, iPhone dahil pek çok ürününde 3D baskıya geçiş yapabilir

Apple'ın titanyum için 3D baskı yöntemine geçmek istediği zaten biliniyordu. Ama görünüşe bakılırsa şirketin 3D baskı hedefi bunun çok daha ötesinde.

Apple, iPhone dahil pek çok ürününde 3D baskıya geçiş yapabilir

Apple’ın yeni cihazlarında kullanacağı bazı çelik çerçevelerini üretmek üzere 3D yazıcıları test ettiği iddia edildi.

Bazı Apple Watch’lar ve iPhone’ların Pro çeşitleri de dahil olmak üzere Apple’ın üst düzey modelleri şu anda kasalarında çelik kullanıyor. Daha ucuz modeller bunun yerine daha hafif alüminyum kullanıyor ve Apple Watch Ultra, önümüzdeki yılın başlarında 3D baskıdan faydalanması beklenen daha kaliteli titanyumu tercih ediyor.

Konuya yakın kaynaklardan alıntı yapan Bloomberg, Apple’ın çevre hedeflerine yönelik önemli bir adımı temsil edebilecek bir hamleyle başlattığı testlerin devam ettiğini ve titanyumun yanında çelik için de 3D baskı üzerinde durduğunu bildirdi. Normalde metalden kesilmesi gereken parçaları 3D yazıcı ile üretmeyi tercih etmek, israfın azaltılmasına ve sürecin hızlandırılmasına yardımcı olacak ve Apple’ın ürünlerine yönelik güçlü talep nedeniyle daha fazla birim teslim etmesine imkan tanıyacak.

Bu üretim yöntemi, aynı zamanda teknoloji devinin üretiminde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmasına da olanak tanıyacak. Şirket, daha önce kasaları için geri dönüştürülmüş alüminyum ve çelik tedarik etme taahhüdünde bulunmuştu.

CNBC’nin bildirdiğine göre süreç ilk olarak Apple Watch Series 9 için test ediliyor ve muhtemelen birkaç hafta içinde tanıtılacak, ancak başarılı olması halinde daha fazla cihazı içerecek şekilde genişletilebilir.

Şirket, gelecek nesil iPhone’ların ve Apple Watch’ların tanıtılmasının beklendiği sonbahar etkinliğinin 12 Eylül tarihinde gerçekleşeceğini doğruladı.