Apple'a klavye cezası: Şirket, kullanıcılara para ödeyecek

Apple, bir dönem fazlasıyla can sıkan hatalı klavyelerinden dolayı kullanıcılarına para ödeyecek...

Apple, kullanıcılarına para ödeyecek

Kelebek mekanizmalı klavyelerini bir veya daha fazla kez değiştirmek zorunda kalan Apple MacBook müşterileri, Apple'dan ödeme alacaklar. Bu hatanın etkilediği kullanıcıların sayısına bakıldığında, Apple’ın toplamda 50 milyon dolar civarında ceza ödeyeceği ortaya çıkıyor. Problemli olduğu belirtilen cihazlar 2015 ile 2019 arasında satılan MacBook'lar, MacBook Air’ler ve MacBook Pro'lar.

Klavyelerini bir kereden fazla değiştirmek zorunda kalan kullanıcılar 300 ile 395 dolar arasında geri ödeme alacak. Klavyelerini bir kez değiştirenler 125 dolar, sadece bir tuşu değiştirmek zorunda kalanlar 50 dolar alacak.

Ne yazık ki Apple’ın bu kararı yalnızca yedi ABD eyaletinde geçerli. Geri ödeme almaya hak kazanmak için kullanıcıların klavyelerini bir Apple Store'da veya yetkili onarım merkezinde değiştirmiş olmaları gerekiyor.

Klavyeler başlangıçta daha ince dizüstü bilgisayarları mümkün kılmak için geliştirilmişti, ancak kullanım sırasında çok sorun çıkardılar. Apple bu klavyelerde bir sorun olduğunu 2019’da kabul etmiş, özür dilemiş ve müşterilerin klavyelerini ücretsiz olarak tamir ettirmelerine izin vermişti.