Apple, Çin'den ABD'ye mi Taşınıyor?

Söylentilere göre Apple, iPhone üretimini Çin'den ABD'ye taşıyabilir! Peki neden?

Apple, Çin'den ABD'ye mi taşınıyor?

Evet, yanlış okumadınız, Apple, ABD'den Çin'e taşınıyor. Bilindiği gibi Kaliforniyalı şirket, iPhone'ların parça üretimini Foxconn'da gerçekleştiriyor, akabinde de yine burada birleştiriyordu. Fakat Apple, artık bundan rahatsız olmuş olacak ki, bu konuda radikal bir değişiklik yapma kararı almış.

Elbette bu konu şimdilik netlik kazanmış değil. Yani Apple'dan bu konuda net bir açıklama henüz yapılmış değil. Ancak Apple'ın iPhone üretimini Çin'den ABD'ye taşıması olası. Şirketin iPhone üretimini Çin'de gerçekleştirmesi ise, elbette üretim maliyetlerinin bu ülkede düşük olması. Peki, şirket neden üretimi ABD'ye taşımak isteyebilir?

Bunun cevabı şimdilik net olarak bilinmiyor. Fakat ABD Başkanı Donald Trump'ın, henüz Başkan seçilmeden çok önce Apple'ın üretimi ABD'de yapması gerektiğini düşündüğüne yönelik konuşmaları olmuştu. Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin, Apple'ın böylesi bir karar almasına etki etmiş olabileceği düşünülüyor. Yine öte yandan Çin'in üretim konusunda kötü bir şöhrete sahip olmasının da etki etmiş olması olası. Fakat bunca yılın ardından bu düşünce pek güçlü durmuyor.

Şimdilik, bu taşınma çalışmasının fizibilite rapor kısmında olduğu biliniyor. Önümüzdeki günlerde ne olup biteceğini göreceğiz.

Okuyucu Yorumları