Apple daha fazla dayanamadı, iddiaya göre fişi tamamen çekti

Apple'ın, çok eleştirilen ve dayanıklılık konusunda sınıfta kalan FineWoven aksesuarlarının üretim hattını durdurduğu iddia ediliyor.

Apple daha fazla dayanamadı, iddiaya göre fişi tamamen çekti

Apple’ın FineWoven aksesuarları, deriye kıyasla önemli ölçüde daha düşük karbon emisyonuna sahip, yüzde 68’i tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikten yapılmış lüks ve dayanıklı bir mikro kumaş olarak pazarlanıyordu.

Ne yazık ki iPhone üreticisinin geçtiğimiz yıl iPhone 15 ve Apple Watch Series 9 ile beraber piyasaya sürdüğü bu FineWoven aksesuarlar, özellikle yüksek fiyatları ve çok çabuk eskidikleri düşünüldüğünde beklenilen performansın gerisinde kaldı.

Apple, 2030 yılına kadar karbon nötr olma hedefi dahilinde bu yeni malzemeyi kullanıyordu. Ancak X üzerinde Kosutami adıyla bilinen bir sızıntı kaynağının belirttiğine göre Apple, FineWoven aksesuarlarının üretim hattını durdurdu. Sızıntı kaynağı, Apple’ın bu kararı almasının sebebinin malzemenin dayanıklılık problemleri olduğunu söyledi.

Kosutami, Apple’ın yeni bir malzemeye geçebileceğini söylüyor. FineWoven hakkında şirket henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, MacRumors’ın bildirdiğine göre Kosutami geçmişte FineWoven aksesuarları hakkında doğru bilgiler vermişti.