Apple Devrim Niteliğinde Bir iPhone'a Hazırlanıyor

Apple, devrim niteliğinde bir iPhone üzerinde çalışıyor, ancak Samsung'un tasarımı "çalmasından" endişeleniyor.

Gelecek iPhone, devrim yaratabilir

Apple, iPhone'un 10'uncu yılına özel olarak iPhone X'i sunmuş ve çerçevesiz tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak Apple X, her ne kadar çerçevesiz tasarım hattına sahip olsa da Samsung, Galaxy S8 modelinde benzer tasarım çizgisini çoktan piyasaya tanıtmıştı. Yaptığı ekran hamlesinin Samsung'un gölgesinde kaldığının bilincinde olan Apple, bunun üzerine herkesi şaşırtacak yeni iPhone tasarımının çalışmalarına kapalı kapılar ardında başlamış bile. Fakat Kaliforniyalı şirket, tasarım çizgisinin çalınmasından endişeli.

Apple Devrim Niteliğinde Bir iPhone'a Hazırlanıyor

Bilindiği gibi iPhone X, ilk OLED ekranlı iPhone modeli oldu. OLED ekran panellerini, pek çok ürün ailesi için olduğu gibi yine Samsung Display'den alan Apple, gelen görüşlere göre, gelecek iPhone modeli için LG Display ile el sıkışacak. İkilinin zaten bir süredir dirsek temasında olduğu ve Apple'ın LG Display'in fabrikalarına 1.7 milyar Dolar civarında yatırım yaptığı biliniyordu. Bu da, gelecek iPhone ekranlarının LG Display tarafından yapılacağına yönelik önemli bir işaret.

Apple'ın LG Display ile anlaşmak istemesinin asıl sebebi, kuşkusuz Samsung ile olan bağlarını bir miktar da olsa inceltmek. Zira şirket, iPhone'larının, iPad'lerinin ve Mac bilgisayarlarının bileşenlerinin çoğunu Samsung'dan tedarik ediyor. Ancak Apple, 2020 için önemli bir iPhone modeli üzerinde çalışıyor ve bunu Samsung'dan tamamen gizlemeyi hedefliyor.

Bu yeni gizemli iPhone modeline ilişkin şimdilik çok fazla detay yok. Ancak yeni iPhone'un "katlanabilir" bir tasarımı benimseyebileceği biliniyor. Hoş, Samsung'dan da benzer duyurular alıyoruz. Bakalım ikili arasındaki yeni nesil rekabet nasıl olacak...

Okuyucu Yorumları