Apple, Google ve Microsoft, Kodak için el ele

Apple, Google ve Microsoft... Genelde birbirlerine demediklerini bırakmazlar ama şimdi bir aradalar!

Düşman kardeşler ne peşinde?

Patent davaları nedeniyle birbirlerinin ensesinde olan Microsoft, Google ve Apple, fotoğraf devi Kodak'ın patentleri için kol kola verebilirler.

Kodak, Ocak ayında iflasını ilan etmişti. Şirket dijital fotoğrafçılık patentlerinin değerinin bugün 2 milyar doları bulduğunu tahmin ediyor. Bloomberg'e göre Apple, Microsoft ve eski Microsoft çalışanı Nathan Myhrvold'un şirketi Intellectual Ventures, Kodak'a 500 milyon dolarlık bir teklif yapmaya hazırlanıyorlar. Google ise Asya'daki telefon üreticileriyle ve patent firması RTX ile bir araya gelerek benzer miktarda bir teklif yapma hazırlığında.

Apple ve Kodak'ın bu sene patent konusunda savaştıkları biliniyor. Şimdi ise iki kaynağa göre Apple ve Google'ın grupları, masrafları paylaşmak üzere bir araya geliyorlar. IBM Fikri Haklar başkanı Richard Ehrlickman, "Apple ve Google, Nortel'in açık artırmasından bir ders çıkardığını" söylüyor. Böylece iki şirket, patentleri satın alma maliyetlerini düşürmeyi planlıyor.

Bu arada Ehrlickman, Kodak'ın 2 milyar dolarlık tahmininin çok fazla olduğunu, zira patentlerin çoğunun dışarıya lisanslanmış olduğunu söylüyor. Ehrlickman'ın bu sözleri, bir baskı ve paketleme şirketi olarak tekrar ortaya çıkmak isteyen Kodak için çok da sevindirici olmasa gerek.

Okuyucu Yorumları