Apple için zor bir dönem başlıyor: İlk işaret M2 işlemcilerden geldi

Apple'ın M2 işlemcileri hakkında gelen son haberler, şirket için zor bir dönemin kapıda beklediğini gösteriyor.

Apple için zor dönem başlıyor: İlk işaret M2 işlemcilerden geldi

Apple, MacBook modelleri için M2 çiplerinin üretimini Ocak ve Şubat aylarında tamamen durdurduğu ortaya çıktı. Koreli haber sitesi The Elec, üretimin bir kısmının Mart ayında yeniden başladığını, ancak kapasitenin hala geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre yarıya düşmüş durumda olduğunu söylüyor.

Outsourcing Semiconductor Package Test endüstrisine göre TSMC, büyük olasılıkla Apple'ın MacBook talebinin azalması nedeniyle üretimi durdurmak istemesinden dolayı yılın ilk iki ayında üreticiye 5nm süreci ile üretilen M2 çipleri göndermedi.

M2 çipleri şu anda MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini ve iPad Pro modellerinde kullanılıyor. Şirketin en son gelir duyurularında, bu cihazların satışlarının düşük olduğu vurgulanıyordu. Apple'ın CEO'su Tim Cook bile “PC pazarı çok zorlu bir durumla karşı karşıya” dedi ve şirketin kısa vadede çok zor bir dönem geçireceğini söyledi.

İlk nesil Apple çipleri iyi satışlar getirmiş olsa da, yeni ekonomik senaryo ve ikinci nesil işlemcilerde daha az yükseltme yapılması, kullanıcıların yeniden yeni bir cihaza geçme fikrine çok sıcak bakmamalarına sebep oluyor. Ayrıca Apple, yeni M2 Pro ve M2 Max MacBook Pro modellerini ve yeni M2 ve M2 Pro Mac mini'yi piyasaya sürmek için biraz daha uzun süre bekledi. Bu cihazların geçtiğimiz yıl Kasım ayında sunulması bekleniyordu, ancak Ocak 2023'te piyasaya sürüldü.

Apple’ın üretimini en azından giriş seviyesi M3 işlemcilere kaydırmaya başlaması da mümkün olabilir. Şu ana kadar duyulan söylentilere göre, şirketin önümüzdeki aylarda iki yeni MacBook Air sürümü ve bir giriş seviyesi MacBook Pro duyurması bekleniyor.

Bu cihazların Nisan ayında tanıtılması bekleniyor olsa da, Bloomberg'den Mark Gurman’in söylediğine göre Apple'ın bu üç Mac'i ve uzun süredir söylentileri dolaşan Apple silikonlu Mac Pro'yu yılın ortasında, muhtemelen WWDC 2023 açılış konuşmasında tanıtmaya hazırlandığı düşünülüyor.